Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Eddig hatan a Mowinparkban

Mosonmagyaróvár - Lezárult a mosonmagyaróvári innovációs és kereskedelmi központ, a Mowinpark-projekt első fázisa. A parkban eddig hat vállalkozás vásárolt területet és tervezi a letelepedést.

Több mint 1 milliárd forintos beruházással 37 hektáron alakította ki a Mowinpark kereskedelmi és innovációs parkot az elmúlt évben Mosonmagyaróvár önkormányzata. A park kialakítását a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával csaknem 150 millió forinttal támogatta.

Kedvező a terület elhelyezkedése és jók a közlekedési kapcsolatai, közvetlenül az 1-es főút mellett fekszik és egy MÁV-iparvágány is található itt, mely biztosíthatja a vasúti közlekedési kapcsolatot is. A fejlesztés barnamezős beruházás keretében a terület teljes közművesítését, az 1-es főúton pedig egy közlekedési csomópont kialakítását és a belső közúthálózat kiépítését foglalta magában.

Összességében mintegy félmilliárdos költségvetésű beruházáshoz a bontás-tereprendezésre, a közvilágítás és a belső úthálózat kiépítésére, illetőleg marketing- és PR-feladatok ellátására pályázott az önkormányzat uniós támogatásra. A 494 millió forintos projekthez 148 milliót, tehát a teljes összeg 30 százalékát nyerte el Mosonmagyaróvár.

A parkban eddig hat vállalkozás, a Spedimax Hungária Kft., a Rekultív kft., az Adria Építő és Szervező Kft., Tuba Gyula egyéni vállalkozó, a Fresch Point Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Magdács Építőipari és Kereskedelmi Kft. vásárolt ingatlant és tervezi a letelepülést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parksuli

A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium és a Városi Kollégium közös, „Légy a jövőd… Tovább olvasom