Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Dunaszigeti strandfejlesztés és útépítés

A doborgazszigeti strand nyári kihasználtsága maximális, ezért a helyi önkormányzat fejlesztésekre készül. Új pavilonsor, közvilágítás, öltöző és kerékpárút készülhet el a zátonyi holtág környezetében.
Dunaszigeten a jövőben is támaszkodni szeretnének az idegenforgalomra. Ennek érdekében – főleg a doborgazszigeti részen – fejlesztik a strand környékét, s az oda vezető utat. Tóth István polgármester szerint a jövőbeni feladatok egy része hamarosan megvalósítható.

– Tárgyalunk a doborgazi üdülősorok egyik kavicsos útjának aszfaltozásáról. Emellett tavasszal egy strandröplabdapályát építettünk közvetlenül a vízpart mellé néhány százezer forintból. Döntésünk helyességét a nyári hónapok bizonyították. Jövő nyárra – a gyerekekre gondolva – hintákat, mászókákat szeretnénk itt felállítani. A strand betonperemét is rendbe tesszük, ebben egyeztetünk a vízüggyel. Napirenden van a vízparti üzlethelyiségek eltüntetése.

Már elkészültek a tervek egy új, környezetbe illő pavilonsor felállításáról: négy kisebb és egy nagyobb épületről van szó. Sérfenyőszigetről a zátonyi strand felé vezető út mellé még idén villanyvilágítást szerelnek, erről már a szerződés is megköttetett az ÉDÁSZ-szal. Szeretnénk erre a szakaszra járdát és kerékpárutat is építeni, hisz nyáron hatalmas itt a forgalom. Pályázunk a strand öltözőjének és mellékhelyiségének rendbetételére is.

Ennek várható költsége majdnem négymillió forint. A fürdés, strandolás viszont mindenképp ingyenes marad, nem szeretnénk fizetőssé tenni azt.
– Mivel e részen egyre több hétvégi ház épül, nőnek az igények és az elvárások is a községgel szemben. Jelenleg körülbelül százötvennel több a családi ház, mint a nyaraló a faluban. Szeretnénk egyensúlyba hozni ezt a kettőt, s a Szigetköz ágrendszerének eme részét rekreációs övezetté tenni – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobil ellenőrző csoportok

A Mosonmagyaróvár környéki kétszázhetven vám- és pénzügyőr jövője, állása – nyugati és északi… Tovább olvasom