Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Dunasziget új polgármestere Cseh Benjamin

A győztes - 63 százalékos részvétel mellett - 298 szavazatot kapott, hárommal többet a települést eddig vezető Tóth Istvánnál.


Új polgármestert választottak Dunaszigeten

Cseh Benjamint választották polgármesterüknek a három független induló közül a dunaszigetiek - közölte Kiss Mónika Edina jegyző az MTI-vel vasárnap este, a voksok összeszámlálása után.

A győztes - 63 százalékos részvétel mellett - 298 szavazatot kapott, hárommal többet a települést eddig vezető Tóth Istvánnál. A harmadik jelöltet, Kiss Sándort 177-en támogatták, négy voks pedig érvénytelen volt.

A másfél ezer lakosú Győr-Moson-Sopron megyei településen azért kellett ismét választást tartani, mert novemberben bírósági megrovás miatt elvesztette tisztségét Tóth István polgármester. Tóth István a bíróság határozata szerint nem adott ki közérdekűnek számító önkormányzati pénzügyi adatokat, s ezzel akadályozta a képviselői munkát.

A január végi határidőig hárman adták le az induláshoz szükséges számú ajánlást: az edigi településvezető mellett Cseh Benjamin és Kiss Sándor szállt be a versenybe. Két másik jelölttel együtt ők alkották az októberi polgármester-választás - kizárólag független jelöltekből álló - mezőnyét is. A választási harc egyetlen, a helyi médiában visszhangot kapó eseménye az volt, hogy Tóth István úgynevezett fiktiválási eljárást kért Kiss Sándor ellen a helyi választási bizottságtól. Kérelmét arra alapozta, hogy a férfi több mint tíz éve nem a bejelentett lakcímén, Dunaszigeten, hanem "ismeretlen településeken lakik életvitelszerűen, bejelentett lakcíme fiktív, személyes mulasztásának következtében ez törvényellenes állapot", de beadványát a helyi választási bizottság elutasította.

A választás napján kampánycsend- vagy egyéb jogsértésről nem érkezett bejelentés a helyi választási bizottsághoz.

A tavaly októberi önkormányzati választáson még öten indultak a polgármesteri székért. Akkor Tóth István 282, Cseh Benjamin 239, míg Kiss Sándor 137 szavazatot kapott, a voksok alig kilenc százalékán pedig a további két jelölt osztozott. Tavaly ősszel a részvételi arány 59,59 százalékos volt.

Korábban - Polgármestert választanak Dunaszigeten

Dunaszigeten három független jelölt, köztük az eddigi polgármester indul a településvezetői tisztségért.

A másfél ezer lakosú településen azért kell választást tartani, mert novemberben bírósági megrovás miatt elvesztette tisztségét az eddigi polgármester, aki a bíróság határozata szerint nem adott ki - közérdekűnek számító - önkormányzati pénzügyi adatokat, s ezzel akadályozta a képviselői munkát.

Bödeházán negyedszer

A negyedik időközi polgármester-választást tartják ma tavaly ősz óta a Zala megyei Bödeházán. Bödeházán tavaly októberben szavazategyenlőség, majd kétszer - január elején és február 6-án - a faluba történt tömeges bejelentkezések miatt nyilvánították érvénytelennek a voksolást. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság még a január 9-ei voksolás után közokirat-hamisítás gyanúja miatt nyomozást indított. Azóta változott a helyi választási bizottság összetétele, miután a legutóbbi szavazás után mindenki lemondott, ezért új elnököt és tagokat választottak. A kistelepülésen továbbra is a korábbi két független jelöltre lehet szavazni, így nem kellett ismételten ajánlószelvényeket postázni és gyűjteni.

Olvasóink írták

180 hozzászólás
 • 180. realt 2011. április 01. 09:22
  „Szerintem pedig nézzünk előre, legyünk bizakodók és segítsünk magunknak, meg a Béninek, ahogy tudunk.Lehet foglalkozni a múlttal,de érdemesebb a jövővel.Piszkálódás, rosszindulat, türelmetlenség még nem vitt előre semmit egy centit sem.”
 • 179. Jótündér 2011. március 31. 08:51
  „Hát sajnos így van hiányzik az erős kezű határozott fellépés.”
 • 178. Genezis 2011. március 29. 18:19
  „Béni! Miért nem mered már hazazavarni Tóth Istvánt a polgármesteri hivatalból? Nem te vagy az új polgármester? Nem azért szavaztunk rád, hogy törvénysértő öntörvényű elődöd "segítségével" vezesd a falut!”
 • 177. Bonetti 2011. március 27. 17:20
  „marlwulf!
  A hozzászólásaimból tudható, hogy egyike vagyok azoknak, akik Kiss Sándort értékes embernek tartják. Akik meg mocskolódnak, azok nem érdekelnek! Mi ebben az elszólás? Már egyszer mondtam, hogy nem vagyok K.S. Az előttem szólóval meg egyetértek!”
 • 176. krigli 2011. március 27. 16:50
  „T. I.-nek üzenem:Ne randalírozzál már a hivatal környékén,mert nagyon szánalmas látvány.Vonulj vissza méltósággal, menj vadászgatni,kortyolgass whiskyt,vagy ültess virágot és merengjél a múltadon!”
 • 175. marlwulf 2011. március 27. 15:59
  „"169. Bonetti
  A többiek meg nem érdekelnek. "
  Kicsit elszóltad magad!”
 • 174. Bonetti 2011. március 26. 14:56
  „traktor22 172. hozzászólás!
  Miért intézne el neked bármit is Kiss Sándor? Aki így vélekedik róla, mint te, az ne kérjen semmit! Mocskolódni azt tudsz, aztán meg követelődzöl? Majd azok elintézik a lyukak betömködését akikre szavaztál! Kiss meg azzal foglalkozik amivel akar!”
 • 173. Genezis 2011. március 25. 05:02
  „trakor22!
  Tudtommal Cseh Benjámin a polgármester, a helyettese meg a Preiner, aki országos cimborád. Ha naponta bejársz a hivatalba, kérd meg őket, hogy ugyan már javíttassák meg az utakat! Kiss Úr most "csontvázakkal" foglalkozik, amiket hátrahagyott az előd. Érdemes!”
 • 172. trakor22 2011. március 24. 20:45
  „Kiss Úr a hatalmas buzgóságával már elintézhette volna hogy az utak be legyenek foltozva!vagy csak a keveréshez ért?mért nem ilyenekkel foglalkozik?”
 • 171. Bonetti 2011. március 21. 19:25
  „Traktor! Okostojás! Olvasd el újra figyelmesen amit írtam! Volt az alpolgármester, akit a falu fizetett, mikor a Tóthot a bíróság távozásra ítélte. Preiner a helyettesítésért fizetést kapott. Te ne tudnád? Hivatali időben mégis máshol tartózkodott. Különösebben nagy dolgot nem vitt végbe a helyettesítés során. A másik ember akit nagyon utálsz, mert irigyled, az meg kocsikázik a faluban, amit nem tudsz feldolgozni. Nagyon rossz lehet neked! Fordulj pszichológushoz!”
 • 170. trakor22 2011. március 21. 19:09
  „Miért ki az akit a falu fizet és kocsikázik észkombájn?”
 • 169. Bonetti 2011. március 21. 17:13
  „Trakor!
  Minek érveket sorolni? Kiss nem lett se polgi, se alpolgi. Akik rá szavaztak azok tudják, hogy értékes ember. A többiek meg nem érdekelnek. Te se!
  Aki meg a falu alkalmazásában helyettesíti a polgármestert, attól megkívánhatjuk, hogy a helyén legyen!
  Akit meg nem a falu fizet, az szabadon kocsikázhat amikor csak kedve szottyan rá. Megint elkapott a sárga irigység? Már mondtam! Kocsikázz te is!”
 • 168. Genezis 2011. március 21. 16:53
  „traktor22!
  Akkor bóger meg bukott senki az elméleted szerint. Erre meg te varrjál gombot! Ha érted amit olvasol, akkor tudod, hogy az eddigi hozzászólások arról szóltak, hogy a bóger már alkalmatlan. Ez a lényeg!!!!”
 • 167. trakor22 2011. március 21. 13:14
  „Mondjatok érveket,miért lett volna jobb Kiss polgármesternek vagy alpolgármesternek?
  Ha P.I.egész nap a konyhába szakács,akkor kis egész nap kocsikázó senki?
  Na erre varjál gombot!!”
 • 166. Bonetti 2011. március 21. 05:58
  „marlwulf! Nem is tudom, hogy milyen helyettesítési munkáról beszélsz az alpolgármesterrel kapcsolatban? Azt gondolom, hogy aki az iskola konyháján tartózkodik szinte egész délelőtt, az nem a polgármestert helyettesíti, hanem inkább egy konyhalányt. Pácsónak igaza van, bizalmas ügyeket nem szabad terjeszteni, főleg nem bizalmi állásban!”
 • 165. pácsó 2011. március 20. 21:00
  „marlwulf! Akkor miért fikázod azokat, akik megtisztelnek egy képviselő testületi ülést, főleg ha polgármesteri eskütétel van, és nem otthonkában vagy mackónadrágban vesznek részt rajta? Te kezdted ezt az óvodás stílust, bocsi!
  Nekem a P. I.-vel konkrétan az a problémám, hogy olyan, mint a főnöke volt, bizalmas dolgokat nem lehet rábízni. Akkor érzi magát fontosnak, ha jólértesültségét bizonyítván mindenhol suttog.”
 • 164. jött-ment 2011. március 20. 20:20
  „Tisztelt marlwulf!
  Bár nem engem szólított, de az a véleményem, hogy a szavazáson csak a polgármester személye dőlt el. Miért kellene csupán azért kiöltözni bizonyos képviselőknek, ha az alpolgármester személyét titkos szavazás dönti el? Nem értem a logikát. Egyébként úgy tudom, Kiss Sándor megjelenése és felkészültsége mindig megfelelő a testületi üléseken. Bár mások is így készülnének, akkor lenne végre érdemi munka. Nekem amúgy semmi személyes problémám nincs az alpolgival, de nem tudom, hogy mit csinált olyan jól, mikor távoznia kellett az előző polgármesternek? Testületi üléseken felolvasni én is tudnék.”
 • 163. marlwulf 2011. március 20. 19:56
  „Tisztelt Bonetti!
  Nem tudom mit olvas, de én egyetlen hozzászólásomban sem írtam ki mennyit ártott a falunak.A 149.-es hozzászólás pedig nem csak az én véleményem hanem, azoké is akik a szavazáskor ugyanígy nyilvánították ki az akaratukat.
  Pácsó!
  Utólag hallottam ami ott volt,vagy nem volt és nincs gumicsizmám, szaros meg pláne nincs!”
 • 162. Bonetti 2011. március 20. 16:23
  „marlwulf!
  Tudod az új polgármester eskütétele egy ünnepélyes esemény annak is aki csak képviselő. Így aztán csak a Cseh József képviselő jelent meg melegítőnadrágban, a többiek ünneplőt vettek. K.S. pedig nem akarta ezt a tisztséget, bár biztos jólesett volna neki, mert ő dolgozott a faluért. De mindegy! Mert te csak azt szajkózod, hogy mennyit ártott a falunak. Mit ártott? Elküldte az előző polgit, aki már csak a hatalmat akarta mindenáron, mást nem! Ennek a falunak K.S. semmit se ártott, de a Tóth annál többet!”
 • 161. marlwulf 2011. március 20. 15:52
  „Miért kell bántani az alpolgármestert? Ha a helyettesítés ideje alatt senki nem tudott belekötni a munkájába akkor maradjon. Az új polgármester egy ideig együtt dolgozik vele és majd eldönti, hogy méltó-e továbbra is a tisztségre és ha nem, akkor viszlát jöhet az új.Ha viszont jól dolgozik akkor a KS.-nek ez a pozíció is ugrott.
  "Genezis"
  A KS ha nem vállalta volna a tisztséget, akkor miért volt a sleppje kiöltözve a hivatalban mikor a polgitól azt várták hogy titkos szavazással leváltják az alpolgit./de nem ez történt/”
180 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Lipóti Pékség sikerei

A franchise rendszerben működő Lipóti Pékség láncnak több mint 100 boltja üzemel. Tovább olvasom