Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Dunaszentpálon illegális hulladékot takarítottak

Illegális hulladéklerakókat számoltak fel a Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszentpálon pénteken. A kistelepülésen több mint 180 köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze egy zöld szervezet és a lakosság segítségével.

A falunak sok más településhez hasonlóan nem volt pénze a rendbetételre, ezért a Környezetvédelmi Minisztériumnál pályáztak a szeméttelepek megszüntetésére. Egyebek mellett biciklit, babakocsit, gyerekülést és leveses fazekat is találtak az illegális lerakóhelyeken, néhány méterre a lakóházaktól.

Évekig hordták oda a szemetet, mostanra több száz köbméternyi gyűlt össze. A dunaszentpáli szeméttelepek felszámolása csaknem 2 millió forintba kerül. Ennyi pénze nem volt az önkormányzatnak ezért egy zöld szervezettel együtt pályáztak és nyertek pénzt a munkára. A Környezetvédelmi Minisztérium tavaly írt ki pályázatot illegális hulladéklerakók felszámolására amire rengetegen jelentkeztek.

Nagy sikere volt ennek a pályázatnak hiszen 130 pályázat nyert el támogatást és ennek következményeképpen jelentős mértékben szépült a környezet - mondta Dióssy László a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára. A tárca számításai szerint jelenleg 15 ezer kisebb - nagyobb illegális hulladéklerakó van országszerte. Ezek felszámolására hamarosan újabb pályázatot írnak ki.

Olvasóink írták

 • 3. Lovasbandi 2009. március 21. 21:02
  „Néhány méterre a lakóházaktól illegális lerakó? Csaltak, nyertek>>>>>> Magyarország 2009”
 • 2. Tisztánlátó 2009. március 21. 19:38
  „Illegális munkavállalókkal?”
 • 1. pirosasz56 2009. március 21. 10:03
  „Ez valóban szép példa, sajnos csak egy szennyes történetre . Jelen esetben ugyanis az történik, hogy a dunaszentpáli önkormányzat a hosszú évek óta SAJÁT MAGA ÁLTAL ÜZEMELTETETT illegális szeméttelepről, közpénzből szállíttatja el, a saját maga által odahordatott hulladékhegyeket..
  Nem ártana felébredni, hivatalok !
  Nem ártana felébredni, sajtó.
  De talán legfőképpen nem ártana felébredni Dunaszentpál, mielőtt még a frissen kihelyezett"Európai falu" fölötti táblát is lecserélnék valakik . Mert "várföldifalván" majd a többségnek még a cseléd poszt is elérhetetlen lesz . Marad majd a bégetés, a főkolompos mögött bandukolva..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt hónap munka a segély helyett

Mosonmagyaróvár - Cél, hogy a munkára képes, tartósan munkanélküliek a korábbiaknál fokozottabb… Tovább olvasom