Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Dunakilitin somelier bajokságot rendeznek

Dunakilitin rendezi meg vasárnap és hétfőn az első profi Közép-európai Sommelier Bajnokságot a Magyar Sommelier Szövetség és a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft.
Szerdai közleményük szerint a versenyre - amelynek célja a régió sommelier-jeinek szakmai tapasztalatcseréje, a nemzetközi rutin fejlesztése - hat ország hét delegációja nevezett, így 14 versenyző indul a megmérettetésen.

Az első napon rendezik az elődöntőt, ennek során a versenyzők két feladatcsoportot oldanak meg. Az első feladatcsoportban 25 kérdésből álló tesztet töltenek ki és két bort írásban jellemeznek, valamint két párlatot kell felismerniük. A második feladatban egy bort dekantálnak.

Az elődöntő első három helyezettje kerül a másnapi döntőbe. A döntőben a részt vevő versenyzők több feladatot oldanak meg. Pezsgőt kínálnak, egy adott ételsorhoz komplett italsort ajánlanak, hibás borlapot javítanak ki, 3 bort és 5 párlatot kell felismerniük illat- és ízjegyek alapján, valamint egy vörösbort dekantálnak és szolgálnak fel. A verseny közös "meglepetésfeladattal" zárul.

A nemzetközi zsűri elnöke Káli Ildikó, a Magyar Sommelier Szövetség elnöke.

A versenyen és a kísérő rendezvényeken tizenhét magyar borászat legszebb boraival ismerkedhetnek meg a versenyzők és az érdeklődő közönség.

Olvasóink írták

 • 2. HT 2012. szeptember 28. 19:48
  „Hol lesz Dunakilitin? A TSZ majorban,mert azt nem írták meg.”
 • 1. tradermike 2012. szeptember 27. 12:12
  „Borajánló szomelilyé módra:

  Boszomváry Bozsolé Cuveé
  Tetszetős algás zöld társítás, médium-tekerősen hanyatló, lehányt mohával, savas petrencével, puncsos salakkal. Kár, hogy a háttérben megjelenik egy duzzogó dülmirigy, ami kajánul megtöri a domestosok kórusának harmóniáját. Gyomorsavval keverve a szekundér kóstolás már igazán maszkulin, szinte lándzsásan ketrecharcos. Kiváló társ egy válás, vagy tőzsdei kudarc után, illetve az iPhone-unk garanciális cseréjét megelőzően. Fitos kis szörnyeteg!

  Szórványos Collection - Habzó Primus 2011.
  Herékben kószáló textúrájú balzsamos arcátlanság! Talán ez a legtalálóbb! Nem! Mondjuk ki: haramia-dezsavü! Ez a lapaji szőlőfürtökből tákolt barokk-kentaur mind az öt maligános patájával a teljes beb*szás mocsarába tapos. Míg mások szerint habkönnyű utazótárs Dél Afrika harmatos pampáinak lámaköpetes tisztásaira. Színei a <moderálva>sárga - abszintzöld skálán dudorásznak. Lassan kitárulkozó ízvilág, amit torontáli, WD40, janicsármazsola, és egy kis B. Tóth László kísér bakeliten.

  Olivér Villa - 2012-es Korai Szürcsölés
  Egy igazi csábító. Olyan, mintha Hajdú Péter sármja találkozna Gesztesi Károly levetkőzhetetlen taplóságával, valódi műremek. Tartalmas tétel, mint egy 100 oldalas epigramma. Mégsem émelyít, csak háromsoronként. A szájban viszont szegényesen reszeli nyelvünk barázdáit a sok terpentin. Sűrített tejjel idegesítő tétellé metamorfózálódásodik, vagy valami ilyesmi. Túl röviden röcögnek zamat-bonbonjai, grízessége zavaróan hat verbunkos hallgatása közben. Lakógyűléshez kimondottan alkalmas.

  Augusztusi Hamvasztós Királyleányka - Egerecsehi, Ravatal-dűlő
  Ennek a tételnek már a neve is cseng a felszabadult vidámságtól. Egy igazi easy listening. Amikor a nedűre nézek, egyszerre hallom a Grease fináléját, és a Wakakwakát hárfán. A rosszmájú kritikusok tannintemetőként értékelik, ami nem igaz. Engem ízvilágában és hangulatában egy szeméttelepre szemerkélő savas esőre emlékeztet, ami kecsesen hinti bársonyos cseppjeit a veszélyes hulladékkal keveredő használt művégtagokra. Pazar! Az ára felba<moderálva> az ideget, de higgyék el: egyáltalán nem éri meg! "”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt barátnőjét bántalmazta a jánossomorjai utcabálon

A lány korábbi barátja kötekedve inzultálni kezdte őket, majd volt barátnőjét hirtelen arcul ütötte. Tovább olvasom