Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Dunakiliti iskolás a legjobb meseíró

A kilencéves dunakiliti Szabó Ákos országos meseíró-pályázat győztese lett nemrégiben. Az enciklopédiákat kedvelő kreatív kisfiú a „Három feltétel” című meséjével aratott sikert.
Ákos elismerése: Nemcsak olvassa, írja is a meséket.
A Dr. Batthyány-Strattmann László Általános Iskola kisdiákjának osztályfőnöke hívta fel a figyelmét a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület által kiírt pályázatra. Az élénk fantáziával megáldott Ákos korábban még sosem próbálkozott meseírással, ám szívesen olvasta a tündérekről, boszorkányokról szóló történeteket. Emellett azonban szinte minden érdekli: a helyi könyvtárban és otthon gyakran olvas enciklopédiákat, azon belül is az állatokról szóló hasznos információkra kíváncsi. Az öt oldal terjedelmű meséjének a Három feltétel címet adta.

A történet szerint egy gyermek anyukája feldühödött egy manóra és átkot bocsátott rá. Három feltételt kellett teljesítenie: egy aranygolyót, egy tündérpálcát és egy süveget kellett megkeresnie ahhoz, hogy visszaváltozhasson manóvá. Az elkészült mesét tanítója postázta, s ő értesítette örömmel néhány hete, hogy kategóriájában az országos pályázat első helyét szerezte meg. A legszebb történetért egy könyvet és oklevelet kapott. Ákos elmondta: osztálytársai is hallottak a meséjéről, s már mindenki gratulált neki. Egyelőre nem töri a fejét újabb mesék írásán, bár a magyaróra – azon belül is a fogalmazás – a kedvencei közé tartozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyírt hoz a légutakra

Átadták a hédervári óvodában kiépített sószobát. Az óvónők a terem jótékony hatásaként azt remélik,… Tovább olvasom