Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Drogterjesztőket és -fogyasztókat fogtak

Mosonmagyaróvár - Három ügyben eddig összesen tizenkilenc személlyel szemben indított eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés gyanújával.
Az elmúlt időszakban három alkalommal is derítettek fel kábítószer-terjesztőket és -fogyasztókat a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai a városban és a környező településeken.

Nemrég két fiatalember autóját ellenőrizték a nyomozók Darnózselin. Az autóban ülők ruházatának átvizsgálása során öt csomag kábítószernek tűnő, hasisgyanús anyag került elő. A csomagok egy-egy adag fogyasztásra előkészített anyagot tartalmaztak. Az intézkedések során a rendőrök olyan információhoz jutottak, miszerint a kábítószert egy Győr mellett lakó férfitól szerezték be a Darnózselin lefülelt fiatalok. A férfit a rendőrök elfogták, aki a nyomozás jelenlegi adatai szerint már hosszabb ideje foglalkozik kábítószer-értékesítéssel. A bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Az ügyben összesen hét személyt gyanúsítanak kábítószerrel való visszaéléssel.

Ugyancsak a közelmúltban ellenőriztek a rendőrök Mosonmagyaróváron egy osztrák rendszámú gépjárművet. A kocsiban ülő szentgotthárdi fiatalember, illetve egy török állampolgár ruházatának átvizsgálása során összesen 15 gramm kokaingyanús anyag került elő. A férfiak elmondták, hogy a kábítószert egy közeli lakásban kapták. A rendőrök azonnal „meglátogatták" a megadott címet, majd őrizetbe vették az ott lakó férfit, aki a gyanú szerint már több alkalommal adott el kábítószert. A bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A megyei felderítő osztály és a mosonmagyaróvári bűnügyi osztály nyomozói nemrégiben közös akcióban az egyik győri benzinkútnál kábítószer-terjesztés közben tetten értek egy mosonszentmiklósi férfit. Nála hét csomag, alufóliába csomagolt, terjesztésre előkészített, kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A rendőrök ezt követően több helyen is tartottak házkutatást, ahonnan további droggyanús anyagok kerültek elő. Ebben az ügyben eddig összesen kilenc – többségében mosonszentmiklósi – személy ellen indult eljárás kábítószerrel való visszaélés gyanújával.

Jelenleg mindhárom ügyben tart még a nyomozás, a lefoglalt anyagok kábítószer-hatóanyagtartalmát a szakértői vizsgálat deríti majd ki.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. lmao ^^ 2008. szeptember 30. 21:58
  „nah ezt a napi 15-20 ezer forintot durvállom xD”
 • 36. mosonmegye 2 2008. szeptember 29. 16:18
  „Gondolom sokak szemében már csak én hiányoztam!
  Szeretnék néhány szakaszt megismertetni mindenkivel a következő honlapról:
  http://www.parokia.hu/showsubnews.php?id=1026&newspaperid=8

  Olvassátok el, és gondolkodjatok el.

  Senki sem szabad, aki szenvedélyének rabja."
  Magyarországon már 1960-ban jelentkeztek problémák a drogozással kapcsolatban, de ezt 1980-ig titkolták. Az ötvenedik szipós ember halála után kénytelenek voltak nyilvánosságra hozni a valós magyar droghelyzetet. A ragasztózás mellett megjelent a gyógyszer és alkoholfogyasztás együttes használata. Az egykori tranzit-országból hamarosan drogot előállító és exportáló országgá lettünk. Sajnos a drog nagyon jó üzlet az alvilágnak. Nincs lágy vagy kemény drog, csak drog van. Egyetlen tabletta is halálos kimenetelű lehet kipróbálójának.
  A Kékkereszt Egyesület DÖMÖSI gyógyító alkalmain tudnak fogadni drogos beteget is, ahol Jézus segít megszabadulni a szenvedélyétől.

  Néhány adat a magyar valóságról:

  1.) Egy drogos anyaggal való önellátása 15 - 20 ezer Ft-ba kerül naponta. Elképzelhetjük, hogyan generálja a drogfogyasztás a bűnözést.
  2.) A drogtermelés a világ legjövedelmezőbb üzlete. A haszon 1000 -szeres. Csak ezt követi a fegyvercsempészet, a prostitúció és gyógyszergyárak profitja.
  3.) A magyar nyilvántartás torz képet fest. Ha a drogos személyt a kórházban ,,pszichiátriai betegnek" tartják, akkor a TB 3.500,-Ft-ot fizet a kórháznak naponta, ha drogosnak, akkor csak 150,- Ft-ot. Ezért aztán nincs túl nagy drog-probléma hazánkban.

  vagy ez is baromság, hülyeség?”
 • 35. mikota 2008. szeptember 29. 14:00
  „Nem jó nekünk, és szégyenljük is őket, meg az egész haveri körüket.
  Igazad van különben :
  "... csak a kutyát nem érdekli hová valók az emberkék"
  Igazad van. A kutyákat nem, de az embereket pedig nagyon is.”
 • 34. dasdsa 2008. szeptember 29. 13:08
  „de jó nektek hogy tudjátok... csak a kutyát nem érdekli hová valók az emberkék,”
 • 33. én is tudom 2008. szeptember 29. 11:47
  „én tudomnak
  Te figyusz, három fiú az tősgyökeres darnai, egy halászi is van , és még futottak mások.
  és most jöhetne a Kárpátia éneke:
  "Neveket akarok hallani". Bizony kellene! Személyiség jog? Kinek, és minek?”
 • 32. sadadsadsa 2008. szeptember 28. 17:36
  „azért mert a törvény tiltja nem kell neked is tiltanod, SKH, majd ha az alkoholt is betiltják kiváncsi vagyok mit mondassz róla, lerakni tuti hogy nem fogod mert függő vagy.”
 • 31. dsaddass 2008. szeptember 28. 17:34
  „koderka kihuznák ide neked egy csikot amit fel is szippantanál, asszem egyből megváltozna a véleményed,tuti hogy te egy utolsó alkoholista vagy, azok látják igy a drogfogyasztókat. igen is a drogok jók és kellemes érzést nyújtanak, mai stresszes világban nélkülözhetetlen, még jó hogy van mire fogni :) I LOVE DROG”
 • 30. koderka 2008. szeptember 27. 17:44
  „29.

  Mi van kisköcsög, miért véded a buzi kábszerterjesztőket? Te is az vagy? Remélem elkapnak és a sitten fogsz megrohadni!”
 • 29. kiscsávó 2008. szeptember 27. 13:55
  „mikota az mikota te itt ne ugass ha nem tudsz semmit honnnan veszed hogy nem dolgoznak?mit tudsz te aki 200 éve ki se mozdultál ebből a faluból.amugy meg én tudom hogy mindkettőnek van rendes munkája és ha nem lenne akkor se lenne hozzá semmi közöd nem a te nyakadon élősködnek!!!!!!meg az dobja rájuk az első követ akinek semmi bűne sincs gondolom te se vagy az a mintapolgár!!!!!”
 • 28. én tudom 2008. szeptember 26. 16:33
  „ha már itt tartunk elárulom,hogy a két jómadárból az egyik mégcsak nem is darnai,hanem halászi.
  most akkor mivan mindenttudók?”
 • 27. én tudom 2008. szeptember 26. 16:00
  „nem értem milyen jogon osztjátok itt az észt,azt sem tudjátok hogy valójában mi történt,csak gyártjátok a sztorikat a faluban,úgy,ahogy mindig is szoktátok.”
 • 26. sadsadsa 2008. szeptember 25. 13:15
  „http://www.youtube.com/watch?vNjhnG3p4v=9x ezt ajánlom MINDENKÉPP akik ellenzik a hozzászólásomat.”
 • 25. adsddsad 2008. szeptember 25. 13:10
  „elárulom hogy ami függőséget okozhat azt hivják drognak kedves Z barátom,igazad abban van ez elég tág fogalom ez de lehet épp a kávéd is amellyet reggelente szürcsölsz. Nem kell támogatnod senkit aki nem szimpatikus csak nem kell le faszozni senkit ok nélkül. És igen is aki akar fogyasszon drogot aki szeretne, te is cigarettázol meg kávézol vagy mittomén de nem korrekt hogy az egyiknek lehet a másiknak nem. Mégyegyszer hangsújozom,csak ebben az országban meg még egy kettöben. JÓZAN DROGPOLITIKÁT”
 • 24. Z. 2008. szeptember 25. 09:32
  „asdsadsa!
  Te meg mien okos vagy!...(már bocs!) Te a 9.-es hsz-ben a "drog" szót használtad, nem??? Márpedig a füvesek szerint a fű nem drog... akkor most mi van??? Bocsi, asszem télleg tájékozatlan vagyok a témában ezek szerint! Én kérek elnézést... De azért ugye nem kell támogatnom egyiket sem?!? Vagy a végén még én leszek itt elítélve, mert ellenzem fenti (és egyéb önpusztító) dolgokat?...”
 • 23. tojás 2008. szeptember 25. 01:23
  „A tolerancia szót már megtanultad :) Nekem akkor is pan.cser maradsz, erre a stílusra ez a nick illik. Csaknem 15 év fórumozás után kicsit máshogyan társítom a dolgokat. Nem kell tartanom semmitől, tiszta vagyok, mint a makk, ezért aztán nyugodtan kiállhatok a véleményem mellett. A rehabjukat te (is) fizeted, mert a legalizáció ellen vagy, de még a toxikológiai vizsgálatot is te fogod fizetni, ami több 100ezer, mert csak van annyi eszük, hogy nem ütik ki ezek a "libcsi köcsögök" és még a nyomozati költségeket is te fizeted. Csúnya jelzőket használsz, ez mindent elmond a neveltetésedről. Szövődmények? A feszült életed szövődményei, vagy miről beszélsz jóember? Fű esetében ilyen probléma nem lép fel, ez egy 2000 éve használt orvosság, alkalmazási területén az egyik legminimálisabb mellékhatásokkal. Ezek tények.”
 • 22. nane 2008. szeptember 24. 21:51
  „Drogosok,tolvajok,rablók ,gyilkosok,hazugok,pfúúúúj!”
 • 21. asdsadsa 2008. szeptember 24. 16:54
  „Z te nagyon hülye vagy már bocsi, jó lenne ha legalább egy linket beszurnál ide ami arról szól hogy túladagolta magát fűvel valaki,mert ilyenröl még nem szereztem semmi információt de te a hozzászólásod alapján biztos. bejön ide egy két sik hülye ember aki azt sem tudja mit beszél aztán itt le faszoz mindenkit mert kajak semmit nem ért a témához.”
 • 20. mikota az mikota 2008. szeptember 24. 14:45
  „kedves arrajáró
  Tudod kik ezek a "megtévedt" fiúk? Ismered őket? Ha nem keressed csak fel a családjukat. Ezek a kisfiúk huszon éves, nem dolgozó, anyjuk nyakán élősködők, pedig jó szakmájuk van. Szerinted egy szakácsnak, vagy számítógép programozónak itt a nyugati végen más szakmát kellene néznie, hogy kettő-három DVD-t tudhasson magának meg digitális kakukkosórát?
  Mit gondoltok, ezeknek a libcsi köcsögöknek, ki fogja fizetni a rehabilitációs kezelését, ha meg később jönnek elő szövődmények azt szintén ki fogja fizetni? talán a bécsi kongresszus?
  Szeretném elmondani nem vagyok sötét lelkű hóhér, nagyon is galambszívem van. De ha a segítség nem kell a fent említetteknek, akkor hiába görcsöl bárki is. Akkor van ott a ti, a senki által meg nem értettek ideje. Az általatok oly nagyon fontos toleranciáról megl egy merősöm szavát idézve: "Mindennek egyszer vége van, még a lóf.....-nak is. Igaza van a 4-esnek: "jobb lenne, ha a sok okoskodó drogos inkább kussolna és örülne annak, hogy őket eddig nem kapták el. Azért remélem az ő elfogásukról is hamarosan beszámol az újság"
  Ui.
  útlevelet azért vigyél magaddal a sógorokhoz, nehogy most majd egy másik nyafogó rovatban is feltünjél”
 • 19. tojás 2008. szeptember 24. 12:58
  „pan.cser, csak a kedvedért te sötét lelkü hóhér :-)

  itt az ügyvéd
  http://drogriporter.hu/drogjog/jogsegely
  ilyen triviális ügyekhez minek ügyvéd?

  Megvan az oka, hol miért fajultak el a dolgok. Hallottál már a meta amfetaminról? Távol keleten az okozta a szigorítást és jobb, ha nyitva hagyod a szemed, mert Szlovákiából bizony bejöhet az hozzánk. Szerinted miért fertőzött szintiben a ti környéketek? pl. Rajka. Vedd csak egy kalap alá az egészet és viseld a következményeit.”
 • 18. mikota 2008. szeptember 24. 11:05
  „Kongresszus? Na és! A világ különböző komcsi pártjai is tartanak kongresszust, a náci szimpatizánsok is, a Trabi tulajdonosok is, a nem bisexuálisok is, bélyeggyűjtők is, jobbnál jobb szakemberekkel, professzorokkal hol itt, hol ott, de ettől még nem kell se hasra esnünk, se azonosulni velük. Az tény, hogy néhány, európai országban lazábban veszik ezt a dolgot, de tény az is, hogy több távol-keleti országban a fogyasztás, terjesztés, de még a futárszolgálat is kivégzéssel jár, legyen az helybeli, vagy európai turista, vagy több dél-amerikai börtönben ismerkednek ,,megtévedt" magyarok az indián nyelvjárásokkal tűzdelt spanyol nyelvvel. Miért kellene ezt vagy azt követnünk.
  Igaza van Z-nek. Tényleg sok baromság került összehordásra (lehet, hogy az enyém is az). De javasolnám neked, menjél ki a kisköcsög jelöltek szüleihez és nagyszüleihez, s mond el nekik, a gyerekeik helyesen cselekedtek, nem lesz semmi bajuk, te leszel a védőügyvédjük, természetesen gratisz, baráti-elvtársi szeretetből
  Ja és csak annyit. Lehet hogy a mikota pancser a te szemedben, de nem a pan.cser.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléket avattak a kerékpárbajnoknak

Mosonmagyaróvár - A mosoni temetőben szentelték fel a minap Wind József sírkövét. Wind József 20… Tovább olvasom