Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Drogos iskolások

A mosonmagyaróvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum felméréséből kitűnik, hogy a városban kevés iskolában folyik a tanrendbe épülő, rendszeres komplex egészségnevelő, fejlesztőmunka. A megkérdezett diákok több mint negyede már kipróbálta a kábítószert.
A mosonmagyaróvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) elmúlt évi tevékenységéről és kutatási eredményeiről a legutóbbi ülésén tájékoztatta a képviselő-testületet. A KEF elmúlt éves tervében szerepelt egy városi felmérés, ami az elkövetkezendő feladatokhoz ad támpontot. A tanulmányból kitűnik többek közt a diákok drogérintettsége és a dohányzáshoz való viszonyuk is. Az összes mosonmagyaróvári iskolában a hatodik, hetedik, nyolcadik, illetve a tizedik osztályosok vettek részt a felmérésben és összesen 1756 diák töltötte ki a lapokat. A válaszokból kiderül, hogy az általános iskolások 84 százaléka még nem nyúlt droghoz, 13 százalékuk már kipróbálta és a megkérdezettek 3 százaléka – 27 diák – rendszeresen használja. A felmérésben részt vett középiskolások 58 százaléka nem került még kapcsolatba kábítószerrel, 22 százalékuk kipróbálta már, 20 százalékuk – 127 tanuló – pedig rendszeresen fogyasztó.

A felmérés legfontosabb tanulsága, hogy eredményes iskolai drogmegelőzési munkát csak a tanrendb e épülő, heti rendszerességgel végzett komplex egészségfejlesztési programokkal lehet végezni. Néhány iskolát leszámítva azonban a prevenció nem folyamatos és nem épül a tanrendbe. A legközelebbi intézmény, amely a felvilágosító-, megelőzőmunkában részt vehet, Győrben van.
A mosonmagyaróvári Egyesített Szociális Intézmény keretében működő drogközpontot fejleszteni és jogi státusát rendezni kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az aszály miatt drágul a kenyér

Az idei aszályos nyár miatt jelentős terméskiesésre számítanak a szakemberek. A búza árának… Tovább olvasom