Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Drogárusok a gyerekdiszkóban

Száznyolcvan lepkés ecstasy tablettát, sodort füves cigarettákat foglaltak le egy „tinidiszkóban”.
illusztráció
A mosonmagyaróvári kulturális központ biztonsági őreitől szombaton este érkezett bejelentés a szomszédos rendőrkapitányságra, hogy a szokásos bejárásuk során kábítószert fogyasztó fiatalokat láttak. A kiérkező rendőrök a helyszínen a ruházatokat átvizsgálva különböző kábítószerrel kapcsolatos anyagokat – többek közt pipát – találtak, s egy-két adagnyi drogot is. Nyolc embert – négy fiatalkorút, köztük két lányt – előállítottak, ám egy személy eltűnt a helyszínről. A kapitányságon gyors drogtesztnek vetették alá a mosonmagyaróvári fiatalokat: hetüknél pozitív lett az eredmény. A kihallgatás, majd az időközben meginduló házkutatások után hárman őrizetben maradtak, a többieket hazaengedték.

Vadkender és tabletták

Horváth Csaba alezredes, rendőrkapitány elmondta: a művelődési házból sietve távozó, ám az autóját a helyszínen hagyó R. Zs.–t barátnője – aki szintén az előállítottak között volt – lakásán találták meg. Itt lefoglaltak 180 darab lepkés tablettát, fóliába csavart növényi őrleményeket, sodort füves cigarettát, egyelőre ismeretlen eredetű fehér port, mobiltelefonokat és vélhetően kábítószerrel kapcsolatos, bűncselekményből származó 720 ezer forintot. R. Zs. helyszínen hagyott Mercedeséből is drog került elő, négy zacskó Extasy tabletta: a járőrök elfogták a terjesztőt.

10-15 évet is kaphatnak

A rendőrkapitányság végül két férfi letartóztatására tett előterjesztést. Szigorúbbá teheti büntetésüket az a körülmény, hogy fiatalkorúaknak akartak drogot eladni, s hogy mindezt közművelődési intézményben tették. A kábítószer mennyiségének függvényében – melyet jelenleg szakértők vizsgálnak – a legsúlyosabb kiszabható büntetés 10-15 évnyi szabadságvesztés is lehet.

Újabb fogás

Informácóink szerint az egyik előállított fiatal édesapja néhány évvel ezelőtt kábítószer–túladagolásban halt meg. S míg a hét végi esetről tegnap délelőtt a kapitány tájékoztatta lapunkat, eközben ismét drogot találtak a helyi járőrök: egy fiatalembernél – akinek a tinidiszkóhoz vélhetően nem volt köze – utcai igazoltatás, s ruházat átvizsgálás során találtak kábítószert. Kihallgatása megkezdődött.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A központi épület tervei

A Szigetközi Nemzeti Park megvalósíthatósági tanulmánya után már a park központi épületeire is konkrét tervek készülnek. A Rajka mellé elképzelt egyik létesítmény elsősorban a Dunacsúny felé forduló kerékpáros turistákat vonzhatná: látogatóközponttal, étteremmel és kilátótoronnyal. Mosonmagyaróváron és az Alsó-Szigetközben is épülhetne nemzeti parki létesítmény. Tovább olvasom