Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Dr. Oetker: Milliárdos beruházás Jánossomorján

Augusztusban indult a Dr. Oetker jánossomorjai gyárának bővítése. A beruházással nemcsak megkétszerezi gyártókapacitását a cég, hanem a hazai élelmiszeripar további fejlődéséhez és fennmaradásához kíván hozzájárulni.
Az FMCG szektor egyik nagy múltra visszatekintő, meghatározó szereplője, a Dr. Oetker, immár 20 éve fejleszt és gyárt minőségi termékeket ismét Magyarországon. A hazai ízléshez igazított, speciálisan a magyar íz világot és hagyományokat tiszteletben tartó termékek a Dr. Oetker jánossomorjai üzemében készülnek.

A Dr. Oetker termékeket már az 1920-es években Magyarországon gyártották, a II. világháborút követő államosítás után, 1970-es évektől a Győri Keksz licencengedélyt kapott a pudingporok hazai előállítására, majd 1992. óta ismét saját székhellyel és saját gyárral működik hazánkban.

A cég a Győr-Moson- Sopron megyei Jánossomorja és régiójának egyik jelentős munkaadója, jelenleg 350 főt foglalkoztat, így többszáz családnak ad biztonságos megélhetést.

A Dr. Oetker vezetősége 2012 tavaszán döntött magyarországi gyártókapacitásának bővítése mellett. A több mint egymilliárdos beruházás során egy teljesen új, háromszintes üzemcsarnok épül, technológiai korszerűsítés történik, valamint környezetbarát, korszerű energetikai rendszer valósul meg.

A Jánossomorjai üzem a magyar mellett további 12 európai ország piacaira szállít por alapú termékeket (sütési adalékokat, süteményporokat, desszerteket, befőzőszereket), így a jelenlegi kapacitás is már jelentős felvevő piaca a hazai élelmiszeripari szereplőknek.

A beruházással a Dr. Oetker célja nem csupán a kapacitás bővítése, hanem a technológia megújítása is, ami hozzájárul a minőségi magyar termékek és a hazai élelmiszeripar hosszú távú fennmaradásához.

Olvasóink írták

 • 5. pancser 2012. szeptember 18. 13:38
  „Igenis örülni kell és nem kárálni! Még mindig a cuucuban élnek egyesek. Annyit fizetnek a munkáért amennyit muszáj. Ezért bődületes marhaság a befektetések kritikátlan korlátozása, lásd plázastop, kaszinók építésének akadályozása stb. Ha van bőven munkahely a munkalvállalókból meg nincsen túlkínálat akkor majd többet fizetnek a munkáért. Csabi72 te még szedjél antidepresszánsokat!”
 • 4. csabi72 2012. szeptember 17. 19:43
  „Invektus!!
  Ott a pont!!!

  Ambar!!!

  ÉÉs ha szabolcsi munkaerőt hoznak ide,aki vállalja a 4 müszakot netto 70-ért???
  Az itteni munkanélküliség nem fog csökkenni,mert azért itt a megélhetési számok mások,mint szabolcsban!!!!
  Netto 70-ért Te menj oda dolgozni!!!!(Kapsz ott annyit???)
  Menj oda,és Élj meg!!
  Tudod: netto 47.000+ 2 kecske!!
  Ez elég....Neki....(O.V)
  Köszi VIKI!!!!”
 • 3. Ambar 2012. szeptember 17. 09:52
  „Ennek tényleg örülni lehet.A korszerűsítés a fejlesztés mindig jó dolog.Lényeges hogy a hosszútávú munkalehetőséget biztosítja.Az ilyen fejlesztések sora segíthetne a munkanélküliség csökkentésében a gazdaság fejlődésében.Nem közmunkát kellene erőltetni, ami csak kiadás de semmilyen eredményt nem hoz az álságos statisztikák kívül.”
 • 2. INVEKTUS 2012. szeptember 16. 11:49
  „ésjön a panonwörk”
 • 1. érthetetlen 2012. szeptember 15. 18:35
  „hála istennek még talán pár embernek,lessz jó kis munkahelye....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Malomfesztivál – Az omlás virágai

Az omlás virágai címmel malomfesztivált szerveznek az egykori mosonszentjánosi Szórády-féle… Tovább olvasom