Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Dr. Balogh Elek a nőgyógyászati és a szülészeti osztály élén

A betegek elégedettségét és az ellátás magas színvonalát tartja elsősorban szem előtt a Karolina Kórház szülészeti, nőgyógyászati osztályának új vezetője.
Új főorvos irányítja a Karolina Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályát. A korábbi vezető, dr. Barcza István ugyanis nyugdíjba vonult. Dr. Bertalan István főigazgató – a megyei szakfőorvos támogatásával – dr. Balogh Elek főorvost bízta meg az osztály irányításával.

Az új osztályvezető huszonnyolc éve szerezte meg orvosi diplomáját a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd ezt követően 1985 októberében kezdett dolgozni a Karolina Kórházban. Dr. Balogh Elek huszonnégy éve szakvizsgázott Budapesten szülészet-nőgyógyászatból, 1992 óta pedig ultrahangból is jártassági vizsgával rendelkezik.

Dr. Balogh Elek kiemelte, hogy szerinte „elengedhetetlen, hogy minden területnek meglegyen a felelőse
Dr. Balogh Elek kiemelte, hogy szerinte „elengedhetetlen, hogy minden területnek meglegyen a felelőse".

„A biztonságos, modern, jó színvonalú betegellátás, az orvosi protokollok szigorú betartásával" – ezt tűzte ki legfőbb céljaként az új osztályvezető. Dr. Balogh Elek a Kisalföldnek elmondta: fontos, hogy a betegek továbbra is bízzanak a kórházban és a szülészeti, nőgyógyászati ellátásban. A főorvos kiemelten szem előtt tartja a betegek megelégedettségét, a gazdaságos működést és nem utolsósorban a jó munkahelyi légkört. Mint mondta: fontos a jó protokollok, szabályok kialakítása és betartása. Az osztályvezető elkötelezett elképzelései megvalósításában, amelyeket fokozatosan, lépésről lépésre kíván véghezvinni. Ezek egyike a jó munkaszervezés és felelősök kijelölése. „Elengedhetetlen, hogy minden területnek meglegyen a felelőse" – hangsúlyozta az osztályvezető.

Dr. Balogh Elek hozzátette: nagy hangsúlyt fektet a pontos és egyértelmű információk közlésére a betegek és a kollégák felé egyaránt. Ennek egyik eleme például annak a táblának a kihelyezése, amin az ajánlott látogatási időről tájékoztatnak. Ugyancsak fontos, hogy az osztály dolgozói között érvényesüljön az arányosság és igazságosság, a munkaszervezésnél ezt szem előtt tartják. Ezzel együtt továbbra is lehetősége lesz a kismamáknak az úgynevezett „rooming in" szolgáltatás igénybevételére: azaz az anya és az újszülött huszonnégy órás közös elhelyezésére. Szabályozott keretek között ugyan, de továbbra is lehetőség van a szüléshez orvos, illetve szülésznő választására.

Az osztályvezető erősíteni kívánja a munkatársak közti csapatszellemet. Mint fogalmazott: „egy hajóban, egy irányban kell evezniük". Kiemelt feladatnak tekinti továbbá az osztály minél hatékonyabb menedzselését. „Jól képzett és tapasztalt szakemberek dolgoznak az osztályon, akiknek fontos segíteni az előmenetelét és éreztetni megbecsültségét" – hangsúlyozta dr. Balogh Elek.

Olvasóink írták

 • 14. FürediKornél 2013. május 23. 11:24
  „Kedves Contar!

  Sajnos a fekete koreainak mennie kellett egyéb okok miatt, de most egy 20 éves, nem kevésbé feltűnő jelenséggel járok (fehér japánnal), nagy piros betűkkel az oldalán, L200!

  Jó egészséget Önnek is!

  Füredi Kornél”
 • 13. Contar 2013. május 23. 09:40
  „Kedves Füredi Kornél!

  Én a cikkhez szóltam hozzá, és a doki képét látva hiányoltam a bajuszt !

  Önt egyébként ismerem, már messzebbről kiszúrni a kalapjáról, vagy a fekete koreai SUV-járól!

  Jó egészséget kíván: Contar”
 • 12. FürediKornél 2013. május 23. 09:26
  „Kedves Contar!

  Most is bajuszos vagyok...csak néha megszalad a borotva...:) ezek szerint ismer, a bajusz és kalap hozzám tartozik!

  Balogh doktornak pedig jó és eredményes munkát kívánok!

  Tisztelettel:

  Füredi Kornél”
 • 11. Contar 2013. május 23. 00:13
  „Valahogy nem ismerem meg? Régebben nem bajuszos volt?”
 • 10. FürediKornél 2013. május 22. 10:21
  „Tisztelt abszurdisztán!

  5-ös számú hozzászólásában, úgy gondolom engem említett meg!

  Egyrészt visszautasítom a "Kornélka" megszólítást, hisz Ön (elvileg) nem ismer engem, másrészt a hangnem is sértő! Én nem szoktam fenyegetőzni perekkel, amikor ilyenről írok, az nem fenyegetőzés, csupán a jogtisztelő magatartásra hívom fel figyelmét!
  Önnel ellentétben én nem bújok el egy "nickname" mögé! Én vállalom a nevem, arcom és véleményem! Ezek után nem hiszem, hogy önnek bármilyen joga lenne számon kérni bárkit is!

  A sajnálatos eset (amennyiben megtörtént) nem ide tartozik! Az csak és kizárólag az orvosra és a szülőkre. Gondolom annak idején megtörténtek a megfelelő lépések. Ha nem, akkor pedig főleg nem itt kéne erről beszélni!

  Azt látom, hogy önnek teljesen mindegy mi történik, ki a történet szereplője, egy dolog vezérli, a rossz keresése, a hangulatkeltés! Sajnálattal látom, hogy a sok pozitív, jó dolog mellett nem tud szólni, pedig a világot nézni csak pozitívan érdemes, mert az mindig jót hoz maga után! Amennyiben elolvassa a többi hozzászólást, láthatja, más milyen normális felfogással és hangnemben tud írni! Kérem ön is tegyen így!

  Kérem, hogy a jövőben a személyeskedést mellőzni szíveskedjék, mert bár türelmes ember vagyok, de a végtelenségig nem fogom eltűrni a sértegetéseket!

  Üdvözlettel:

  Füredi Kornél”
 • 9. Jakutika 2013. május 21. 16:00
  „Én nagyon szeretem a doktort, mert mindkét gyerekem nála született és mindkétszer nagyon figyelmes volt. Még mielőtt valaki szólna, nem nem fizettem neki, mert nem fogadta el.”
 • 8. babyangyal 2013. május 21. 11:21
  „Én nem kedvelem a doktor urat rossz a tapasztalatom róla na de emberek vagyunk mindenkinek más az elképzelése a megfelelő orvos - beteg kapcsolatról lehet valakinek Ő a megfelelő ember és szakember ! Remélem azért sikerrel veszi az akadályokat és ténylegesen javul a kórházi ellátás szinvonala .”
 • 7. kicsi_lany 2013. május 20. 09:58
  „Teljesen mindegy, hogy melyik orvos neve szerepel ott abból a szempontból, hogy valószínűleg mindenkinek van egy-egy dokival kapcsolatban jó és rossz élménye is. Gondolom a legtöbb dokinak van olyan esete, ami hasonlóan végződött. Egyébként is egy szülés nem egyszerű, rengeteg komplikáció léphet fel anyánál és a babánál is! Én személy szerint örülök, hogy egy olyan orvos vezeti az osztályt most már, aki emberként beszél és emberszámba vesz...”
 • 6. sziamiau 2013. május 20. 08:19
  „végre egy fiatal főorvos!!!olvasva a cikket ,úgy tűnik változtatásokra is készül....én személy szerint szívesen venném,ha a rendelés úgy működne,mint Csornán,az ember lánya tudná kihez kerül be és ugyanaz a dr kezelné és nem hol ez hol az...
  szervezéssel ez is megoldható lenne!esetleg szívesen látnám dr Polgárt a mosonmagyaróvári kórházban!!!
  egy szülőnek biztosan nem mindegy ,hogy születéskor eltörik a baba lába (bízom benne,hogy nem maradandó a károsodás!!)de lehet,hogy élet mentő megoldás miatt történt....és még ez a jobbik eset,mert mi van akkor ,ha oxigén hiánnyal születek.....”
 • 5. abszurdisztán 2013. május 19. 21:00
  „Kornélka, te állandóan perelsz ! Magad miatt aggódj ! Sajnos az eset megtörtént !”
 • 4. kocsoggorog 2013. május 19. 20:51
  „Tamás vigyázz, mert ezért simán beperelhet! De utána ne nyüszíts itt, hogy vége a demokráciának...”
 • 3. abszurdisztán 2013. május 19. 13:38
  „Balogh doktor ismerősöm gyermekének combját ( !!) törte szüléskor, a győri orvosok szerint max. portás lehetne a kórházban. Remélhetőleg azóta nagyobb gyakorlatra tett szert.”
 • 2. kocsoggorog 2013. május 18. 22:04
  „Rendkívül gusztustalan a hozzászólásod, de egy bolseviktől mit is várhattunk volna! Balogh doktor rendkívül felkészült, emberséges orvos, aki 27 éve dolgozik az óvári kórházban... Mellesleg Barcza doktor is Fideszes volt és el kell keserítselek, a kórh?z dolgozóinak kb 2/3-a Fideszes. De talán ezért is nyert a Fidesz 2/3-dal!”
 • 1. justitia18 2013. május 18. 21:20
  „Még egy fideszes csinovnyik a kórház vezetésében a narancssárga Bertalan után...
  A kórház meg fizeti utána a nagy összegű kártérítéséket...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fabrikettet gyártanak

Fabrikettgyártó gépek beszerzésére és működtetésére nyert támogatást az önkormányzat a szlovákiai Érsekújvárral közösen. Tovább olvasom