Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Dovánczki Imre és Piszke a Vágtán

Mosonmagyaróvár - Dovánczki Imre és Piszke nevű lova képviseli Mosonmagyaróvárt a vasárnapi Nemzeti Vágtán. A hobbilovas és hétéves kancája két hete napi másfél órás edzéssel készülnek a megmérettetésre.
A harmincmillió forintos fődíjért kilencvenhat lovas száll nyeregbe Budapesten a Hősök terén a Nemzeti Vágta című országimázs-fesztiválon. Mosonmagyaróvárt Dovánczki Imre és arab telivér apától és magyar félvér anyától származó Piszke nevű lova képviseli.

– Két hete kaptam a felkérést a Nemzeti Vágtában való szereplésre, azóta naponta másfél órát edzek Piszkével, akit én Pitének nevezek – meséli a mosonmagyaróvári hobbilovas. A negyvenéves lovas foglalkozása villamos üzemmérnök, de szabadidejének szinte minden percét elsősorban a lovaglásnak szenteli. Már gyerekkorában szeretett volna saját lovat, aztán nagy álma néhány éve megvalósult. Tizenkét éve kezdett el komolyabban sportolni: kipróbálta a szörfözést, a búvárkodást, a lovaglást. A hétéves kancát másfél éve vásárolta Levélen, Imre az ötödik gazdája. Azóta a lovasnak sikerült magához szoktatnia a korábban félős Piszkét.

Két hete napi másfél órás edzéssel készülnek a megmérettetésre.
Két hete napi másfél órás edzéssel készülnek a megmérettetésre.

– Ez az első országos verseny, amin részt veszünk. A lovam eddig szép eredményeket ért el szalagszerzésben, Levélen a hordókerülésben a legjobbnak bizonyult és kiváló volt szlalomozásban is – sorolja az eddigi eredményeket Imre. A hétvégi versenyre napi másfél óra edzéssel készülnek: a húsz kilométeres szakaszon gyakorolják a gyorsügetést, a vágtát. Piszke dupla adag abrakot kap, de szívesen fogyaszt friss füvet, sárgarépát és cukorrépát is.

Piszke és gazdája az elődöntőben az ócsai, zalaegerszegi, pécsi, badacsonytomaji és verőcei versenyzőkkel méri össze gyorsaságát.

Bemutatkozási lehetőség

Mosonmagyaróvárt a fesztiválon felállított sátorban a városi és szigetközi kiadványokkal népszerűsítik, de a Voluta fesztivál és és helyi képzőművészek is bemutatkoznak itt.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező lenne a beépítés és a helyrehozatal

Mosonmagyaróvár - A városképet erősen rontó, illetve spekulációs céllal vásárolt, hosszú ideje… Tovább olvasom