Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Döntött a testület: Mosonmagyaróvár átveszi a Hansági Múzeum működtetését

Átveszi Mosonmagyaróvár a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzattól a Hansági Múzeumot - döntött a város képviselőtestülete csütörtökön. A megye hat nappal korábban határozott arról, hogy átadja az intézményt, amelynek finanszírozására nincsen elég pénze.

Két tartózkodás mellett tizenketten támogatták az előterjesztést, amely szerint az intézménynek mostantól 18,7 millió forintból kell gazdálkodnia 2011 végéig; a költségekhez a megye és a kistérségi társulás is hozzájárul, de a számla oroszlánrészét a városi önkormányzat fedezi.

A Hansági Múzeum sorsának kérdése ez év eleje óta került előtérbe Mosonmagyaróváron. Civil mozgalom bontakozott ki, amikor híre ment, hogy a megyei közgyűlés anyagi nehézségekre hivatkozva álláshelyeket akar megszüntetni. Ez ugyanis a helyiek félelme szerint a majdnem 130 éves közgyűjtemény szakmai ellehetetlenüléséhez, területi múzeumi besorolásának elveszítéséhez és kiállítóhellyé való visszaminősüléséhez vezethetett volna. A mosonmagyaróváriak akkor több mint négyezer aláírást gyűjtöttek össze a múzeum megmentéséért.

Olvasóink írták

  • 1. RUDI 2011. május 04. 07:56
    „Igen nagyon sok kérdés lenne a helyi lakók számára, hogy, mit is kezdjünk a Futura létre hozásával., és miért kell a Hansági Múzeum.Aki követte a testületi gyűlést a Városi adáson keresztül , az pontosan tudja, hogy valójában miről is van szó.Csak azt nem értem, hogy végre valamiért küzdött a Város, hogy legyen saját kézbe a Hansági Múzeum, néha gondolkodóba kellett esni, hogy valójában akarjuk e , hogy saját kézben legyen a Múzeum.Nagyon jól tette,Dr,Nagy István polgármester úr,hogy nem késleltetve döntöttek.Hisz az élet örökké tanító,amit ma megtehetünk, ne hagyjuk ,másnapra, hisz ki tudja ,hogy mit hoz a más nap.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édes élet cukrászéknál

Szolnokon rendezték meg a VI. Pelikán-kupa elnevezésű országos gasztronómiaversenyt: a Haller-iskola… Tovább olvasom