Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Döntések: drágulások, bővítések

Bezenye - A képviselő-testület legutóbbi döntéseivel jóváhagyta a Pannon-Víz zrt. döntését. Eszerint január 1-jétől az ivóvíz ára 5,49 százalékkal, az alapdíj átlagban 4,5, a szennyvíz 5,9 százalékkal kerül többe.
Emelkedik a szemétszállítás díja is 17,86 százalékkal január 1-jétől. A jelentős drágulás oka, hogy az önkormányzat részt vesz egy KEOP-pályázaton, amely a települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszereket fejleszti. Ennek önrészéhez szeretnének egy célalapot létrehozni. Alapesetben a szemétszállítás díja 8,72 százalékkal emelkedett volna, a képviselő-testület azonban a harmadik verziót, azaz a 17,86 százalékot fogadta el.

A különbözetet a Rekultív kft. visszautalja a bezenyeiek számlájára.

Jó hír viszont, hogy a képviselő-testület döntése alapján az adók mértéke 2009-ben nem változik. Sőt, a házasságkötés, temetkezés, sírhelyek költsége is változatlan marad.

A Templom utca első ütemének felújítását a Makadám Útépítő Kft. végezheti el. A munkaterületet már átadták, a villanyoszlopokat áthelyezték, amint az időjárás engedi, megkezdődhet az útépítés. A beruházás csaknem 10,3 millió forintba kerül.

Megérkeztek a község iskolájába az új számítógépek. A 16 darab modern gép 3 laptop, egy-egy digitális tábla és projektor segítségével magas színvonalú informatikaoktatást tesz lehetővé. Erre a forrást az önkormányzat biztosította.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2009. január 08. 09:49
    „LESZ-VIGASZ a bezenyei lakósságnak! Lehet,hogy e képviselő testület ossza ki majd a kurvák és a stricik jövedelmét is a közpénzből, ha nem lesz elég vendége a kaszinónak l? Ez látszik meg a mai áremelések gátlástalanságán is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer méterre fúrhatnak termálvízért

Hédervár - Termálkutat létesítene a Hédervárra tervezett idősotthonba a belga beruházó: ezzel oldaná… Tovább olvasom