Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Döntés: két körzetben új orvosok

Két fogorvosi körzet ellátásáról is határozott a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

A 2. számú gyermekfogászati körzetben a helyettesítő doktorral kötött ellátási szerződés május végén járt le. Ezért a testület még márciusban pályázatot írt ki a körzet betegeinek ellátására. A megadott határidőig hárman pályáztak, egyikük azonban időközben visszalépett.

A „versenyben" maradt két doktor közül az egyik rendelkezik ugyan rendelővel, de annak váróterme nem alkalmas az iskolai szűrésekben részt vevő gyermekek befogadására. A másik pályázónak viszont nincs rendelője. A fogászati körzet ellátása azonban az önkormányzat kötelező feladata, ezért a szükséges rendelőt a városnak kell biztosítania. Így végül a bizottság javaslatára a testület dr. Kóbor Zsófiát bízta meg a körzet ellátásával. Az ehhez szükséges rendelőt havi 80 ezerért bérlik majd. Az orvos szeptembertől tudja csak vállalni ezt a munkát, így addig dr. Somodi Pál helyettesként látja el a körzetet.

Az 1. számú felnőttfogorvosi körzetben is új ellátási szerződést kötött a város. Eddig dr. Nagy Viktória volt a körzet fogorvosa, ám praxisát eladta dr. Jones Eduárdnak. Így júniustól az új doktor vette át az 1. számú felnőttkörzetet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Célkeresztben a motorosok és ittas vezetők

Ittasan, bukósisak nélkül hajtott, ráadásul utast is szállított segédmotorjával az a férfi, akit a… Tovább olvasom