Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Döntés: két körzetben is új fogorvosok

Két fogorvosi körzet ellátásáról is határozott a képviselő-testület legutóbbi ülésén.
A 2. számú gyermekfogászati körzetben a helyettesítő doktorral kötött ellátási szerződés május végén járt le. Ezért a testület még márciusban pályázatot írt ki a körzet betegeinek ellátására. A megadott határidőig hárman pályáztak, egyikük azonban időközben visszalépett. A „versenyben" maradt két doktor közül az egyik rendelkezik ugyan rendelővel, de annak váróterme nem alkalmas az iskolai szűrésekben részt vevő gyermekek befogadására. A másik pályázónak viszont nincs rendelője. A fogászati körzet ellátása azonban az önkormányzat kötelező feladata, ezért a szükséges rendelőt a városnak kell biztosítania. Így végül a bizottság javaslatára a testület dr. Kóbor Zsófiát bízta meg a körzet ellátásával. Az ehhez szükséges rendelőt havi 80 ezerért bérlik majd. Az orvos szeptembertől tudja csak vállalni ezt a munkát, így addig dr. Somodi Pál helyettesként látja el a körzetet.

Az 1. számú felnőtt fogorvosi körzetben is új ellátási szerződést kötött a város. Eddig dr. Nagy Viktória volt a körzet fogorvosa, ám praxisát eladta dr. Jones Eduárdnak. Így júniustól az új doktor vette át az 1. számú felnőttkörzet ellátását.

Olvasóink írták

  • 1. Nézsu 2011. szeptember 28. 10:07
    „Ez vicces!Minden évben megy ez a húzavona.Amelyik gyerek még eljárna a fogorvoshoz /nem maszek alapon/,az sem tud mert nincs aki vállalja.A fiamnak kiesett a tömés a fogából,akkor most ki látja el?Ez hihetetlen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karolina Day másodszor

Második alkalommal szerveztek Karolina Day néven programsorozatot Mosonmagyaróváron (képünkön). Tovább olvasom