Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Doni megemlékezés Bezenyén

A doni tragédia évfordulója alkalmából szentmisével egybekötött megemlékezést tartottak Bezenyén.

A veteránok – Leszkovich József, Soós János, Geyer Ferenc, Szegner Ferenc, Glavinits Ferenc, Matusich Márton, Schmidt János, Ambrusch József, Matusich János – emléklapot vehettek át (felvételünkön). Peck Antal, Benkovich József, Radich István és Leszkovich János otthonában kapta meg a község emléklapját.

Olvasóink írták

 • 17. Boli 2010. január 26. 20:26
  „Hi! Tévedés! Mi, a Zalka Őrszázad 6 nappal többet voltunk - később szereltünk - mert 3 napig mi őriztük a Kossuth teret a tisztavatás (aug.20.) előtt! Vissza nem kívánkozok az biztos, elég volt a "romantikából", meg a sok kisebbrendűségi komplexussal küzdő "tisztecskéből". Nagy elégedettséggel láttam, hogy a volt Zalka porig van rombolva. Nagyon tetszett, tetszik! Mi nem törtünk kukoricát, homokzsákot sem pakoltunk, őr- és ellátó század voltunk egy kat.fősikolán. Mi a "hallgató elvtársakon" (mint a jobbik jelölt csóka pl.ÁÁÁÁ ez tetszik amikor az elvtársak felbukkannak mindenféle címszó alatt...) nyerítettünk legfeljebb, akik a "jövő reménységei"-nek voltak titulálva! Szóval értelmes dolog k.rvára nem volt!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 16. RickCartman 2010. január 25. 20:22
  „boli, az egészséges fiatalemberek többsége 18 hónapig volt katona, nyugodj meg, te sem többet töltöttél le. Nem hinném, hogy visszakívánkoznál, vagy ha mégis, lehetőség van a hivatásos szolgálat vállalására. Olyan gyógyegerekkel, mint a mai tápos csirkék, semmire se menne kis hazánk, többe kerülne a tartásuk, mint amennyi hasznot hoznak, tiszta ráfizetés. Mi legalább kukoricát törtünk, havat lapátoltunk, és az árvízkor pakoltuk a homokzsákot...ha már értelmesebb dolgot nem lehetett csinálni.”
 • 15. Boli 2010. január 25. 20:07
  „"A lengyel haderő jelenleg 125 ezer katonából áll, s ezen belül nagyjából 80 ezren vannak a hivatásosok, írta az MTI. A sorkötelesek szolgálati ideje jelenleg 9 hónap." Ekkor viszont egy csöppet nagyobb országról beszélünk, akik hagyományosan a nagy keleti és nyugati szomszéd "szeretetét" élvezték szinte mindig... Amúgy az osztrák mintájú alapképzést én is támogatnám! De nem egy jobbik féle társaságtól, pláne nem az ő ideológiai alapjukon.”
 • 14. Boli 2010. január 25. 13:03
  „Igen, volt "szerencsém", 18 hónapig, úgyhogy lehet hogy többet is, mint mások... A 72 000 hivatásos létszám szép, meg jó, de azt fenn is kellene tartani, pénzt adni, ami egy normális országban fenntarthatatlan, ha csak nem hadiálapotot akarnak vinnni. Repülőt megintcsak pénzért adnak, aminek nagyon dúrva a fenntartási költsége, ha repülni is akarnak vele... Tehát esélyük se lenne, még ha hatalomra kelünének sem. De ez amúgyis csak a parasztvakítás része, sok marha meg be is kajálja....”
 • 13. Griffin 2010. január 25. 11:14
  „keleti orientáció a jobbiknál? de hát keleten a fúj kumensták laknak, az átkozott bolsik! akik megölték a hős nyilas magyar katonákat! hogy is van ez?”
 • 12. akinemfél 2010. január 24. 22:17
  „Kedves Boli !
  A 200.000 katonábol szerinted hány volt hivatásos ? Szerintem minden huszadik,tehát 10.000 fo. A Jobbik programjában (www.jobbik.hu Radikális változás 70.oldalán) 72.000 hivatásosrol van szo.Ez Rákosiénak a hétszerese.
  Ehhez jonnek a sorkatonák és az államilag támogatott Magyar Nemzeti Gárda onkéntesei.
  Gondolj bele hány szállítojármure lesz ehhez szukség. Ha mindent Oroszországbol szerzunk be nem vehetunk majd toluk 30 új Gripen vadászgépet vagy az annak megfelelo 30 MIG-et ?
  A gazdaság Keleti orientáciot fog kapni - lásd a Jobbik programjának 10.oldalán - www.jobbik.hu :"Hazánk külgazdasági kapcsolatait az egyoldalú euroatlanti orientáció helyett meghatározó súllyal kelet felé fordítjuk,
  a kölcsönös előnyökön nyugodva, a nemzeti érdek érvényesülésének elsődlegessé tételével."
  Tehát a 30 MIG biztosan beszerezheto lesz. Hajrá Jobbik !”
 • 11. RickCartman 2010. január 24. 19:40
  „10.boli, te voltál katona? Ha lettél volna, egyértelmű lenne válaszod összes kérdésedre.”
 • 10. Boli 2010. január 24. 17:26
  „Minden tiszteletem a veteránoknak. Csak "akinemfél" folyamatos, nem első alkalommal elsütött hozzászólása kicsit már fárasztó. Néhány ténnyel nem kellene dobálózni, pláne annyira pontatlanul... "1953 elejére a magyar hadsereg összlétszáma meghaladta a 200 000 főt" Hol van ehhez a 72 000? A magyar hadsereg jelenleg 14 db JAS 39-et lízingel. Az, hogy ez a "jobbiknak" nevezett bagázs mit akar, 88-ad rangú kérdés. Vadászgépet nem úgy lehet venni a piacon, mint krumplit... Kicsit komplikáltabb és összetettebb kérdés ez, ha ilyen társaság kerül a hatalom közelébe az országban, még krumplit sem fogunk kapni, nemhogy repülőket, külföldről. A kötelező haderő, meg az önkéntes gárda eleve beteg ötlet 2010-ben. Gondolom azok a kutyaütők eröltetik, akik soha nem voltak katonák, illetve ´89 előtt valamilyen operett dandárban szolgáltak.”
 • 9. akinemfél 2010. január 23. 23:45
  „Jo erot és jo egészséget kívánok mindannyiuknak. Kiváncsi lennék,hogy mia véleményuk a Jobbik választási kampányában megfogalmazott (www.jobbik.hu Radikális változás 70.,71.72.oldal szándékrol. Kell-e szerintuk ma Magyarországon újra visszahozni a kotelezo sorkatonai szolgálatot ? Kell-e szerintuk 72 ezer fo hivatásos katona a hadseregbe,ami úgy a hétszerese annak amennyi Rákosinak volt az otvenes években ? Kell-e szerintuk ma Magyarországon államilag támogatni az onkéntesekbol felállo katonai szervezetet - a Magyar Nemzeti Gárdát ? Kell-e ma Magyarországnak surgosen 30 Gripen vadászgép szigorúan magyarországi karbantartással ?
  Szoval - elfogadnának-e ok ma Magyarországon bármilyen kituntetést a Jobbiktol ?
  Nagyon orulnék,ha valaki kozuluk ide válaszolna. Es még egyszer : Isten orizze meg jo egészséguket
  és imádkozom mindannyiukért,azokért is,akik már nem élnek.”
 • 8. rezi 2010. január 23. 13:50
  „pancser!
  Légyszíves a "mesét" igazítsd ki "történetté"!

  Köszönöm szépen!”
 • 7. invektus 2010. január 21. 22:57
  „erőt és egészséget és éljenek még 200 évig jóegészségben
  KÖSZÖNJÜK :)”
 • 6. Szelindek 2010. január 21. 22:27
  „Jó egészséget kívánok a veteránoknak! Minden tiszteletem az övék!
  Végre volt valaki aki szót emelt és misét is mondatott értük itt Bezenyén.
  Majd 65 évvel a II.vh. befejezése és 20 évvel a rendszerváltozás után, sok helyen azonban az ilyesmi még mindig várat magára, úgy tűnik még mindig nem egészen szalonképes az efféle cselekedet...
  A harang hangja azonban messzire szállt...”
 • 5. Boli 2010. január 21. 19:43
  „Az ilyen sokat megélt emberek és társaik élete, tapasztalataik sok embernek adhatnának példát. Sokmindent nem írt a cikk, de azok az emberi történetek, amik a mindannapok mögött vannak, kicsit érdekesebbé tehetnék a cikket is. Nem volt több infója az újságnak, vagy nem találtak egy fogalmazni tudó újságírót? Nagyon szűkszavúra sikeredett... Minden tisztelet az öreg frontharcosoknak! Láttak néhány rendszert és eszetlen politikust.”
 • 4. pancser 2010. január 21. 18:57
  „Sokan nem voltak ilyen szerencsések, most valahol idegenben alusszák örök álmukat. Magam áldozatoknak tekintem őket, akiket a fantaszták a vágóhídra tereltek. Ismerek én is néhány veteránt, hallottam a meséjüket, olyanét is akit vitézzé avattak, mert sok bajtársa életét mentette meg. Jó egészséget mindannyiuknak!”
 • 3. t-a-ibi 2010. január 21. 10:23
  „Eljárást indítottak egy "kiskorú szélsőséges" ellen, mert gárdistásat játszott egy 56-os megemlékezésen. Azaz volt mersze fekete nadrágban és fekete felsőben megjelenni nyilvános helyen.

  Ilyen esetben a gyámhivatal eljárást kezdeményez, mert hát szabályt szegett a gyermek, és megvizsgálják, hogy ezek után maradhat-e a szülő felügyelete alatt a rosszcsont, vagy esetleg berakják egy nevelőintézetbe.
  ..”
 • 2. t-a-ibi 2010. január 20. 21:08
  „Isten segítse további életüket.
  Békés, hosszú életet kívánok hazánk hőseinek!
  Mondják el minél több, felnőttnek-gyereknek, hogyan zajlott a háború, de térjenek ki arra is, miért nem lehetett beszélni itthon róla!

  Közel 65-év után, lettek csak méltók az elismerésre? - ezért szégyellheti a mai ellenzék is a pofáját.”
 • 1. Patriot 2010. január 20. 20:01
  „Isten áldja meg Őket! Jó egészséget és nagyon hosszú életet kívánok mindnyájuknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A reménykedő ember Trefort-díja

A Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány Trefort Ágoston közoktatási díját vehette át a napokban… Tovább olvasom