Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Dolgoznak a hajókiemelésen

A Szapon veszteglő, kiégett és elsüllyedt román hajót továbbra sem sikerült teljesen kiemelni a Dunából. A szlovákiai Vízgazdálkodási Vállalat úszódaruja látott hozzá a kiszabadításhoz.
A szlovákiai Vízgazdálkodási Vállalat úszódaruja látott hozzá a részben ellopott, részben pedig megsüllyedt fémtömeg kiszabadításához. Nehezítette a munkálatokat, hogy a daru legfeljebb száztonnás darabokat tud kiemelni, a hajóroncs pedig még mindig nyolcszáz tonnás, ezért a fedélzet feletti részeket levágják róla. A hajótest nagyobb részét a komáromi kikötőbe szeretnék leúsztatni, majd ott kiemelni, s hulladékként értékesíteni. Azt azonban nem tudni, mikorra végeznek a munkával: vélhetően október végén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldási javaslatot tesznek a szlovákok

A szakértői tárgyalások és az összegző zárójelentések után tegnap Pozsonyban a magyar és szlovák kormánymeghatalmazottak tárgyaltak Bős–Nagymaros ügyében. Végre felgyorsulni látszanak a megbeszélések, ugyanis Kocinger szlovák kormánybiztos bejelentette: 2–3 hónapon belül komplex megoldási javaslatot tesznek le az asztalra. Tovább olvasom