Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Dobogón az oktatói rangsorban

Előkelő helyezést ért el a mosonmagyaróvári egyetemi kar a hazai felsőoktatási intézményeket összehasonlító rangsorolásban.
Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) statisztikai adatok, hallgatói és oktatói vélemények alapján állította fel a közelmúltban a felsőoktatási intézmények különféle szempontú rangsorát. Az összeállítás az összes magyar felsőoktatási intézményt, tíz szakterületet, a legnépszerűbb kilenc alapszakot rangsorolja többek között a hallgatói vélemények alapján, de az intézmények, karok számos adatát is bemutatja. A legteljesebb hazai rangsor összeállításához, az OFIK – a statisztikai, jelentkezői adatok mellett – a felsőoktatásban érdekelt valamennyi szereplő véleményét is vizsgálta kutatásaiban. Így egyetemisták, főiskolások mellett oktatók és munkaerő-piaci szereplők egyaránt részt vettek a magyar felsőoktatási kínálat értékelésében. Mindemellett statisztikai adatok, jelentkezői és felvételi statisztikák, valamint álláshirdetések elemzése járult hozzá a minél több szempontot figyelembe vevő rangsor felállításához.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara az összesített oktatói rangsorban az előkelő harmadik helyet foglalja el a mintegy százhetven intézmény közül. A mosonmagyaróvári karon a minősített oktatók aránya 65,9 százalék. Ebben az összehasonlításban csak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kara és a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara előzi meg a Lajta-parti intézményt. Az összeállítás készítői is megjegyezték, hogy a fővárosi és a vidéki nagy tudományegyetemek mellett érdemes felhívni a figyelmet a mosonmagyaróvári kar kiemelkedő szereplésére. Amúgy az összesített hallgatói rangsorban a hetvenkilencedik, míg a kari összesített listán a huszonkilencedik az intézmény.

Dr. Ördög Vince dékán szerint az elért eredményhez szükség volt a kar alapítása, az 1818 óta eltelt időszakra is, ám elengedhetetlen volt az a következetes, jobbító szándékú munka, amit a karon 2000-től, a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel kötött integráció óta végeznek. A dékán hangsúlyozta: ez az eredmény azt is mutatja, hogy az integráció nem gátolta a mosonmagyaróvári kar fejlődését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman maradtak versenyben

Szavazategyenlőség miatt megismételt polgármester-választást tartanak vasárnap Mosonszentmiklóson. Tovább olvasom