Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

DK: A helyi dolgoknak helyben kell eldőlniük

A Kisalföld vállalta, hogy sorra bemutatja Mosonmagyaróvár polgármesterjelöltjeit. Elsőként Ábrahám Tivadarnak, a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjének gondolatait adjuk közre a belváros-rekonstrukciókról, útépítésekről, bérlakásprogramról.
– Nem jött létre a széles baloldali összefogás Mosonmagyar- óváron, hiszen a DK és az MSZP külön indul a választásokon. Miben nem tudtak megegyezni?

– Már januárban elkezdődtek az egyeztetések, ám akkor az volt a DK álláspontja, hogy korai még erről beszélni. Alig fél év állt ekkor mögöttünk, hiszen tavaly augusztusban kezdtük szervezni a párt helyi csoportját. A nyár folyamán tárgyaltunk újra a közös indulásról, ám nem sikerült megegyeznünk. Ennek részleteire nem akarok kitérni. A legnagyobb vita a kompenzációs listán a helyek elosztásáról volt.

– A választások után létrejöhet még az együttműködés?

– A lejárató hadjárat miatt, ami a külön indulásról született döntés óta zajlik, nehezen tudom ezt elképzelni.

– Említette, hogy egy éve kezdték a párt szervezését helyben. Ilyen rövid idő alatt mekkora támogatottságot tudtak szerezni?
– Augusztusban kezdtük szervezni a mosonmagyaróvári csoportot, ami aztán decemberben alakult meg. A májusi európai parlamenti választás eredménye volt az első, ahol ezt felmérhettük. Annak ellenére, hogy egy fiatal pártról van szó, a baloldali szervezetek közül mi kaptuk a legtöbb szavazatot. Ez biztató eredmény. Úgy vélem, hogy erős a támogatottságunk a városban. Ezt érezzük a rendszeres kitelepüléseinknél a mosoni piacon, de az ajánlások gyűjtésénél is kedvezőek voltak a visszajelzések, annak ellenére, hogy sajnos ma sokan nem merik nyíltan felvállalni baloldali elkötelezettségüket.


– A párt elnöke, Gyurcsány Ferenc köztudottan mosonmagyaróvári kötődésű. Érzik ezt a helyi szervezet működésében?

– Az elnök nem avatkozik be helyben a napi munkánkba.

– Miként került ön a politikába?

– Tavaly augusztusig szinte egyáltalán nem politizáltam, de mindig is baloldali elkötelezettségű voltam. Amikor megalakult a Demokratikus Koalíció, úgy éreztem, most valóban van esély a változtatásra. Ezért léptem be a pártba, majd az országos elnökség felkérésére megszerveztem a helyi csoportot. Nagyon kemény munkát kellett végeznünk már kezdetben, hiszen megalakulásunk első évében három választáson is indulunk.

– Mi most Mosonmagyaróvár fő problémája, min változtatnának?

– Nyilvánosság, átláthatóság, hatékonyság. Ezek mentén kívánom a munkámat végezni. A folyamatos tájékoztatás mellett az itt élőkkel közösen kell tenni a városért. A helyi dolgoknak helyben kell eldőlniük, azaz a lakosok teljes bevonásával kell döntést hozni. Értem ezalatt például a közparkok megújítását, mert sajnos jelenleg ez nem így történik. Fontos lenne továbbá a mosoni és magyaróvári belváros rekonstrukciója, az üres önkormányzati épületek hasznosítása, bérlakásprogram elindítása és a rossz utak felújítása. Ezekre az adók és uniós támogatások mellett egy vállalkozó szemléletű önkormányzat kialakítása adna fedezetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővített a Nolato Kft.

Összesen 4,1 millió eurós, mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztést zárt le az egészségügyi… Tovább olvasom