Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Díszpolgári címet is adnak át a városnapokon

Jánossomorja - Háromnapos rendezvénysorozat várja az érdeklődőket csütörtöktől Jánossomorján: a kulturális programok mellett a sportkedvelőkről sem feledkeztek meg. Ünnepi testületi ülésen adják át a város díszpolgára címet.
Csütörtökön a Balassi Bálint Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a Kozma Galéria szervezésében a Kozma Galériában (Dr. Dicsőfi E. utca 19.) 18 órakor megnyílik Vecsei László Ezékiel festőművész kiállítása. A tárlatot megnyitja Kertész Attila, Újrónafő polgármestere. A kiállítás október 7-ig látogatható, naponta 10–17 óra között. Holnap délután 1 órától a Körzeti Általános Iskolában helytörténeti vetélkedőt szerveznek. A 15.30-kor kezdődő ünnepi képviselő-testületi ülésen a polgármesteri hivatal dísztermében átadják a „Jánossomorja díszpolgára" kitüntető címet. A Jánossomorjai Társaskör Egyesület – az elmúlt évekhez hasonlóan – a városi napok keretében idén is megrendezi a Fut a város című vetélkedőt, mely 16.30-kor a Felsőlókert utcai játszótéren kezdődik. Ugyanitt 20 órakor a tábortüzet és szalonnasütést közös éneklés és folklórműsor színesíti. Szombaton 9 órától kezdődnek a sportrendezvények, köztük utcai foci, utcai kosárlabda, lesz játék az uszodában, a programokra baráti társaságok, munkahelyi csapatok, családok jelentkezését várják. Dél és 15 óra között az uszodát mindenki ingyen használhatja.

A szentjánosi templomban 15 órakor a Canto Excolo Kamarakórus és az egykori Jánossomorjai Vegyeskar közös ünnepi hangversenye lesz, majd a szentjánosi templomtéren „Az operett csillagai" címmel operettgálára várják az érdeklődőket. Fellép Bódi Guszti és a Fekete Szemek, a nagyfödémesi Mákvirágok csoport. Este 7 órától a „Polski 14.500" lengyel–magyar ifjúsági zenekar koncertezik. 21 órakor a Desperado együttes műsorát utcabál követi a Flört zenekarral. Kirakodóvásár, büfé, kézműves-foglalkozások és játszóház is színesíti a programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális szemét: Szigorítanák a törvénykezést

Máriakálnok - Kistérségi segédlettel az Országgyűlés szakbizottsága elé vinné az illegális… Tovább olvasom