Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Díszkivilágításban a templom

Darnózseli önkormányzata szigorú intézkedésekkel stabilizálta idei költségvetését. Látványos fejlesztésekre nem futja, de a falu életét színvonalas kulturális rendezvények színesítik.
Fazekas Zoltán polgármester
Darnózselin az ünnepi programok mellett faluszépítési és területrendezési feladatokat oldottak meg a közelmúltban. Még idén a főút felújításának elmaradása ellenére ideiglenesen kihelyeznek egy buszvárót. Folyamatosan építik ki a kábeltévé-hálózatot, 32 csatorna közül választhatnak a lakók. Az intézményekbe ingyenesen vezetik be a kábelt.

Építeési telkeket mérnek

Elkészült a templom díszkivilágítása, a meglévő két reflektor a darnói oldalon egy harmadikkal is kiegészül majd. Elkezdődött egy játszótér kialakításának tervezése, a dombhorgasi terület rendezése és még idén kimérik a mikotai részen az építési telkeket. A játszótér mellett az iskola udvarának rendezését is célul tűzték ki, amit egy újabb szabadtéri övezettel gazdagítanának. A közösségi ház felújítása folyamatosan, ám lassan halad. Most egy cserépkályhára kértek ajánlatot. A ház udvara megfelelően előkészítve füvesítésre vár. Az épület kihasználtsága jó: tanfolyamok és a civil szervezetek összejövetelei váltják benne egymást.

Virágosítás, füvesítés

Fazekas Zoltán polgármester elmondta: a község csatlakozott a Virágos Magyarországért-akcióhoz. Ennek kapcsán számos helybéli ajánlotta fel segítségét és növényeit a következő szezonra. Tervezik a sportpálya felújítását, újrafüvesítését, pályáznak a Mikotai-tó élővizes bekötésének előkészítésére. A falu szebbé tételéért két közmunkást foglalkoztatnak. Céljuk a kézilabdapálya felújítása is, a helybéli csapat ugyanis szeretne bekapcsolódni a sportág bajnoki rendszerébe.
A polgármester hangsúlyozta, a takarékos gazdálkodás érdekében már az előző önkormányzati ciklusban elkezdett energiatakarékos közvilágítási program folytatásaként most a közintézmények hálózatait vizsgálják felül. A belső világításra kiterjedő energiatakarékossági programtól 20–30 százalékos költségcsökkenést várnak.
Darnózselit és Felsőszelit több mint 10 éves kapcsolat fűzi össze. Főként kulturális és sport téren működnek együtt. A viszonyt a falunapon hivatalos testvértelepülési szerződés aláírásával erősítették meg. Darnózselit hasonló együttműködési szándékkal két erdélyi falu is megkereste.

Látogatott rendezvények

A nagyobb tradicionális közösségi programok, így a falunap, a Péter-Pál napi vigasság, a Vállalkozók Napja idén egy újabb sikeres eseménnyel egészült ki. Hagyományteremtő szándékkal autóversenyt szerveztek „Zseli-kupa Szigetközi Autórali" néven a községben. A rendezvények jellemzője, hogy fiatalok és idősebbek által egyaránt látogatottak, kedveltek és támogatottak. A falunapi tűzijáték költségét két magánszemély állta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyírt hoz a légutakra

Átadták a hédervári óvodában kiépített sószobát. Az óvónők a terem jótékony hatásaként azt remélik,… Tovább olvasom