Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Diplomaosztó az átmenet évében

Mosonmagyaróvár - Összesen 158 végzős hallgató tett sikeres záróvizsgát a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán, ám nyelvvizsga hiányában a gazdászok alig több mint fele vehette át diplomáját a csütörtöki tanévzáró ünnepi tanácsülésen.
Ünnepi diplomakiosztó tanácsülésen vehették át oklevelüket csütörötkön a mosonmagyaróvári egyetemi karon frissen végzett gazdászok. A kar alapképzési és egyetemi szakjain idén összesen 158 hallgató tett sikeres záróvizsgát. A mezőgazdasági szaktanácsadó szakmérnöki szakon pedig további tizennyolcan, növényvédelmi szakmérnöki szakon huszonhatan záróvizsgáztak eredményesen.

A diplomaosztó ünnepségen dr. Faragó Sándor rektor felidézte a kar zászlajának jelmondatát, miszerint „ a gazda verejtéke gyarapítja a vagyont„. A rektor szerint ehhez a vagyonhoz hozzátartoznak azok a szellemi javak is, amivel itt gazdagodtak a hallgatók. Ahhoz, hogy e vagyonnak valóban értéke legyen, szükség van elszántságra, szorgalomra és néha lemondásokra is. A rektor hangsúlyozta: ahhoz, hogy az itt végzettek a piacon is elfogadott képzettséggel rendelkezzenek, elengedhetetlen a megfelelő gyakorlat. Ehhez nyújt nagy segítséget a karnak a Lajta-Hanság Zrt., aminek mintagazdaságai biztosítanak gyakorlati helyet a hallgatóknak.

Diplomaosztó a Nyugat-magyarországi Egyetemen - Fotó: Méhes Ákos

Dr. Szakál Pál oktatási dékánhelyettes a záróvizsgákról tett jelentésében elmondta: a vizsgákat minden végzős hallgató teljesítette. Így 50 agrármérnök, 27 élelmiszerminősítő agármérnök, 60 gazdasági agrármérnök és idén először Bsc szakon 21 hallgató, valamint szakirányú továbbképzésen huszonhatan növényvédelmi szakmérnöki, tizennyolcan pedig mezőgazdasági szaktanácsadó oklevelet szereztek.

„Az elmúlt évek kemény munkájának eredményeként szép termést takaríthatnak most be.„ - fogalmazott dr. Schmidt Rezső dékán, utalva a végzős hallgatók záróvizsgáinak eredményeire. Elmondta: különös időszakát éli most a kar, ugyanis félúton vannak a hagyományos és a lineáris képzés között. Fontos esemény volt, amikor három éve bevezették a Bsc képzést. Az ezeken a szakokon most végzett hallgatók úttörő szerepet vállaltak, az egyetem pedig tapasztalatokat gyűjthetett az új képzési formáról.

Fotó: Méhes Ákos

A dékán felidézte a fennállásának idén 190. évfordulóját ünneplő intézmény történetét. Mint mondta: feladatuk, hogy a mai gondokkal terhelt időszakban továbbra is hasonló színvonalon fennmaradjanak. Ehhez nagyon sokat kell tenniük, főként maguknak kell keresniük a lehetőségeket.

Dr. Schmidt Rezső hangsúlyozta: sokat ér az itt szerzett gazdász diploma, a kar megítélése olyan, hogy az itt végzettek büszkék lehetnek oklevelükre. A dékán kiemelte: a nyelvvizsga bizonyítvány hiányában sajnos sokan nem vehették át az ünnepségen diplomájukat. Az idén végzetteknek mindössze 59 százaléka rendelkezik csak nyelvvizsgával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróváron folytatják: munkáért segély

Mosonmagyaróvár - A kisebbségi ombudsman szerint törvénysértő és diszkriminatív, hogy az… Tovább olvasom