Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Dinamikusan fejlődnek

Dr. Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter egész napos mosonmagyaróvári tartózkodása során két dinamikusan fejlődő gyárat látogatott meg.
Üzemlátogatás
Vevőtalálkozó a Kühne Rt.-ben

Az 1856-ban alapított, majd Kühne Ede által hazánk legismertebb gyárává fejlesztett Kühne Mezőgazdasági Gépgyár idén 9. alkalommal hívta vevőtalálkozóra partnereit tegnap. Az esemény jó alkalom volt a társaság termékfejlesztési eredményeinek ismertetésére, gyakorlati bemutatóra valamint szakmai és üzleti véleménycserére. A találkozón Varga János vezérigazgató a cég legjelentősebb fejlesztéseit említve örömmel emelte ki a tavaly bemutatott Cyclon típusú szemenként vető gépet, amely minőségét az Agro-Mash- expo szakmai zsűrije is nagyra értékelte és nagydíjban részesítette. Dr. Krankovics István, az igazgatóság elnöke elmondta: a cég dinamikusan fejlődik, árbevétele növekszik, ám idei nyeresége nem éri el a múlt évi szintet.

Ennek ellenére gazdálkodása stabil, sokat költ a fejlesztésre, s napjainkban már nem csak kiváló minőségű talajművelő gépekkel büszkélkedhet, hanem Credo nevezetű autó buszcsaládjával is. A rendezvény vendégeként dr. Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter előadásában hazánk agráriumáról beszélt az uniós csatlakozás tükrében.

Avató az Óvártej Rt.-nél
Csütörtökön délután Németh Imre miniszter avatta fel a majd százéves Óvártej Rt. új telephelyének üzemét. Dr. Tóth László, az igazgatóság elnöke a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a volt konzervgyár területén közel 1 milliárdos beruházásban napi 120 ezer liter tej feldolgozására alkalmas üzemet alakítottak ki.

A tejet Győr-Mo son-Sopron, Vas és Veszprém megyéből vásárolják fel. A gyár tradicionálisan sajtot gyárt, a termékek jelentős részét a trappista teszi ki, de köményes, fokhagymás, Gou da, eidami, Óvári, sőt, füstölt sajtot is készít a piac igényeinek megfelelően. A cél a magyar piac kiszolgálása, de a volt jugoszláv tagországokba exportálnak is. Az üzemet 85 millió forintos alaptőkével alapították, amit később tőkeemeléssel 128 millió forintra emeltek. A cég éves árbevétele már az újra kezdés évében, 1997-ben meghaladta az egymilliárdot, az idei árbe vétele pedig megközelíti a 4 milliárd forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati választási programok

A Kisalföld vállalta, hogy a jövő vasárnapi helyhatósági választások előtt közzéteszi a városokban… Tovább olvasom