Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Díjeső a színjátszók hétvégi találkozóján

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a napokban rendezte meg a XXII. Moson Megye Színjátszó Találkozót tizenkilenc csoport részvételével.
A hétvégén megszervezett XXII. Moson Megye Színjátszó Találkozó Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész közönségtalálkozójával kezdődött. Ezt követően a Kispesti Kisszínház Molnár Ferenc Liliom című drámáját mutatta be szép sikerrel.

Részlet a Kispesti Kisszínház Liliom című előadásából.
Részlet a Kispesti Kisszínház Liliom című előadásából.

A színjátszó-találkozó versenyprogramjára Magyarországon kívül Szlovákiából, Romániából, Szerbiából és Szlovéniából jelentkezett tizenkilenc csoport. Rendezői díjat vehetett át Cserkó Zsolt (Kispesti Kisszínház, Budapest), Magyar Gaál Lívia és Nagy Irén (Tekergők Diákszínpad, Nyárasd, Szlovákia), Antal Sándor (Károlyházi Kabaré Társulat, Károlyháza) és Mészáros Zsolt (Vörösmarty Mihály Gimnázium, Budapest).

Színészi díjat Fülöp Tamás (Kispesti Kisszínház, Budapest) és Virág Barnabás (Katona-Kamra Színpad, Kecskemét), színpadi adaptációs díjat a Fókusz Gyermekszínpad (Dunaszerdahely, Szlovákia) és a Hinga M. E. színjátszó csoportja (Hajdújárás, Szerbia), színpadkép díjat a White Stars gyermekszínjátszó csoport (Lendva, Szlovénia) kapott.
Vastaps-díjjal jutalmazták az Alternatív Képszínházat (Zsira), „Közösségi játékért" díjat kapott a Vörösmarty Mihály Gimnázium 11. D osztálya (Budapest).

A zsűri döntése alapján arany minősítést kapott a Vörösmarty-gimnázium 11. D osztálya (Budapest) Dragomán György: Fehér király című retró látomásáért. Ezüstös lett a Kispesti Kisszínház (Budapest). Bronz minősítést kapott a Szó és Kép Színpad (Pápakovácsi) és a Katona-Kamra Színpad (Kecskemét).

Minősített előadás lett a győri Színtiprók Színpad és a BárKIMI Színpad, valamint a Károlyházi Kabaré Társulat műsora is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrádává bővítenék az autóutat

Noha eredetileg is négysávosra tervezték, közel tizenöt évvel az átadása után is csupán két sávon… Tovább olvasom