Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Díjat adtak a város szépségeiért

A fődíjjal ugyan nem, ám különdíjjal jutalmazták Mosonmagyar-
óvárt a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben. A járás további két települése, Dunakiliti és Máriakálnok erőfeszítéseit is elismerték.
Másodszor nyerte el Gyula a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny fődíját, így a Békés megyei fürdőváros adott otthont a napokban a rangos megmérettetés díjkiosztójának. Mosonmagyaróvárt is az esélyesek között emlegettük, miután a verseny szervezőbizottságának tagjai elismerően nyilatkoztak a Lajta-parti városban látottakról.

– Évről évre indulunk a Virágos Magyarországért versenyen. Idén az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága különdíját vehettük át. Jövőre is szeretnénk megméretni magunkat. Úgy gondolom, hogy az idei évhez képest jó néhány újdonsággal büszkélkedhetünk. A Malom-ági Lajta rehabilitációjával látványos eredményt értünk el, de közterületeinket is módszeresen újítjuk fel – hangsúlyozta a díjat Mosonmagyaróvár képviseletében átvevő Árvay István alpolgármester, akit arról is kérdeztünk, hogy milyen hiányosságok miatt csúszhatott le a város a fődíjról.

A városvezető szerint a termálfürdő és a vár környéke elhanyagoltsága jelentett hátrányt. Igaz, ezeken az önkormányzat nem tud javítani, hiszen egyik sincs a város tulajdonában.

Lobitz Ákos: Az európai trendeknek megfelelően újítjuk fel a mosonmagyaróvári közterületeket.
Lobitz Ákos: Az európai trendeknek megfelelően újítjuk fel a mosonmagyaróvári közterületeket.

A szervezőbizottság elnökének különdíját érdemelte ki Máriakálnok. Dr. Tóásóné Gáspár Emma polgármester szerint ezzel a díjjal ismerték el, hogy a szépülő faluért a civilek, lakosok és az önkormányzat összefogott, a középületek és közterületek folyamatosan megújulnak.

– Jövőre várhatóan elkészül a Szigetköz Múzeum, rendezettebb lesz az első világháborús emlékmű környezete, sőt, játszóteret is átadunk, amelyet idén a zsűri hiányolt. További ötleteink is vannak, hogy hogyan érhetünk el jobb eredményt jövőre – tette hozzá a faluvezető.

Dunakiliti másodszor vehetett át különdíjat a környezetszépítő versenyen. Szokoli Sándor polgármester szerint a virágpalánták ültetésére ugyanúgy gondot fordítanak minden évben, mint azok gondozására. Egyébként egy helyi vendéglőt a kiemelkedő gasztronómiai kínálat és környezet harmóniájának megteremtéséért Rozmaring-díjjal jutalmazták.

– Nem szabad leállni a fejlesztésekkel ezután sem: a meglévőket fenn kell tartani és továbbiakat felújítani. Azaz még nagyobb lendülettel kell a városért tennünk – vélekedett Lobitz Ákos vállalkozó, aki munkatársaival együtt kivette részét Mosonmagyaróvár virágosításából. A kertészmérnök szerint sok évelőt ültettek el, több új fajt is, amelyek a város klímájának jól megfeleltek. Olyan projektekkel is hozzájárultak a környezetszépítéshez, mint a Virágos Belváros vagy a legkisebbeknek szervezett Apró kezek, csoda kertek vetélkedő.

Olvasóink írták

  • 1. Anton 2013. október 29. 13:10
    „Én személy szerint teret adnék más kertészeknek is! S had legyen egy kis versengés!
    Vannak fiaalabb kertészek akik kicsit jobban rá látnak a dolgokra.

    Mutatná be más is mit tud, és lehet átt adni a megbizást a részükre is, nem kellene egyed uralkodónak lenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iváncsics János fogadóórát tart

A mosonmagyaróvári alpolgármester szerdán délelőtt fogadja a városlakókat. Tovább olvasom