Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Derékba törte Krisztián és családja életét a tragédia

Máig sem heverte ki a húszéves Ásványi Krisztán 2008. november 3-át: az akkor eszméletlenre vert gimnazista sokáig kómában feküdt. Ma szakmát tanulva igyekszik új életet kezdeni. Kártérítést azóta sem kapott. A brutális tett szétzúzta a családot is.

2008. november 3. gyökeresen megváltoztatta az akkor 17 éves, dunaszigeti gimnazista, Ásványi Krisztián életét. Hetekig kómában feküdt, édesanyja, Ásványi Gyuláné Valika szerint egy egyéves gyerek szintjéről kellett fiát felfejleszteni.

Közben a szülők házassága is véglegesen zátonyra futott. A dunaszigeti családi házat pedig mosonmagyaróvári panelre cserélték. Édesanyja egészségi állapota súlyosbodott, olyannyira, hogy félő volt, elveszítheti lábfejét.

– Egy évig táppénzen voltam, majd fizetetlen szabadságra mentem, hogy a fiam mellett lehessek. A gyermekemmel történt tragédia fizikailag és lelkileg is megviselt. Olyannyira legyengült a szervezetem, hogy az intenzív osztályra kerültem, majd cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam, magas a vérnyomásom.

A lábamat kétszer műtötték, nem tudok rajta állni, vérzik – panaszolja az édesanya, aki rokkantosítása után már nem tudta a postán ellátni feladatait. Mint mondja, folyamatosan keres otthon végezhető munkát, mert a havi mintegy 83 ezer forintos bevételükből már lassan a gyógyszerekre, kötszerre sem futja. Idén rokkantnyugdíját minimálisan megemelték, így még a rendszeres gyermekvédelmi segélyt is elveszítették. Pedig így ingyen járt volna a meleg étel.

A család azóta sem kapott kártérítést, ehhez perelniük kellene. Ám ennek költségeit nem tudnák vállalni, pedig minden forintra szükség lenne.
– A közös költséget június óta nem tudtam fizetni, a melegvíz- és a fűtésszámlánál is van elmaradásunk.

A villanyunkat is kikapcsolják, ha nem fizetünk be sürgősen húszezer forintot. A vezetékestelefon-, internet- és kábeltelevízió-előfizetést is visszamondtuk.

Több százezer forint a tartozásunk a szolgáltatók felé. Jelen pillanatban nem látok esélyt arra, hogy ebből a reménytelen helyzetből ki tudjunk lábalni – sorolja Ásványiné, aki hozzátette: végrehajtás is fenyegeti őket. Így a kétszobás lakásuk is veszélyben van. Az édesanya szerint rosszak a radiátorok, a fürdőben mállik a vakolat – ezek javítására azonban végleg nem futja.

Krisztián most végzős a Hunyadi-iskolában. Ásványiné reméli, hogy fia szakmájában, festő-mázolóként el tud helyezkedni. S talán majd így kiegyenesedhetnek, legalább pénzügyekben.

Olvasóink írták

 • 9. enrico11 2011. december 13. 09:02
  „Az biztos, hogy nem ez a szerencsétlen tett következménye ez a helyzet . Sajnos én közelebbről ismerem a
  történetet.Voltam a tárgyaláson is , mellettem ült a sértett aki nem úgy nézett ki, mint akit 1 éves szintről kellett fejleszteni ( mellette ültem a szünetben hallottam a beszélgetését az édesanyával!). Természetesen elítélem ezt a brutális erőszakot. Amúgy 6 évet kapott az egyik elkövető nem ejnye-bejnyét!
  Bárcsak mindenkit ilyen szigorral büntetnének!”
 • 8. Alex64 2011. december 12. 20:46
  „Sajnos nem ők az egyetlenek akiknek kártérítést ítélnek és jogos igényűhöz nem tudnak hozzájutni. Azért mert az elkövetőknek nincs semmijük de baromira jól hangzott az ítélethirdetéskor, hogy ... milliót kapnak De azt el feledte a tisztelt ítélethozó közölni hogy ez sajnos csak elvi juttatás. Mert a bűnösök ha száz évig élnének sem tudnák kifizetni. Aztán még az is elképzelhető hogy tudnának de nem akarnak és még perek végtelen sora kell (de miért?) hogy végrehajtásig jussanak”
 • 7. igazmosoni 2011. december 09. 08:53
  „amúgy azt hiszem kb 6-8 évet kapott, a két elkövető.”
 • 6. igazmosoni 2011. december 09. 08:51
  „senkialadár!
  Egy ilyen hirtelen jött élethelyzet változás fel tudja borítani egy család költségvetését rendesen, főleg úgy hogy az édesanya is beteg.Gondolom tisztában vagy vele mennyibe kerül mostanság egy kisgyermek nevelése, gyakorlatilag ez volt a helyzet itt is amíg a srác jelenlegi állapotát el nem érte, de gondolhatod ha nem verik agyon,akár már lehet saját festő vállalkozása lehetne vagy alkalmazásban állhatna, és nem az édesanyja tartaná el.
  Te vagy szánalmas hogy ebben a helyzetben vádaskodsz, ahelyett hogy segítenél amivel csak tudsz.
  Ha a te családoddal történne ilyesmi szerintem sírnál mint a fürdősk........... .”
 • 5. 41 2011. december 09. 07:52
  „Azt gondolom,a minimum lenne,ha ő velük fizettetnék ki a közüzemi számlákat (plussz munka mellett nem volna ideje rá,hogy másokat bántson.).Ha az én gyerekem tenne ilyet egy másik emberrel,biztosan kényszerítettem volna rá,hogy kicsit vezekeljen, az elkövetett bűnökért.”
 • 4. mosonmegye 2011. december 09. 07:10
  „Losba megjegyzése nem is rossz. Tényleg, nem kellene egy másik cikkebe azt megírni, hogy mi lett az elkövetőkkel?”
 • 3. Guci01 2011. december 09. 05:30
  „No és ki segít Nekik? Hm?Várom a felajánlásokat!”
 • 2. senkialadár 2011. december 09. 05:15
  „tény hogy járna kártérités,más normális országban ilyent nem lehet büntetlenül tenni csak nálunk.
  szegény embert még az ág is húzza, de igazából nem hinném hogy egyedül a fia támadói miatt jött létre ez a sok probléma,bár egyszerűbb rájuk mutogatni csak kissé szánalmas.”
 • 1. Losba 2011. december 08. 19:16
  „..nos mit kaptak az elkövetők ?..ejnye-bejnye ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konyhakéssel rabolt, 50 ezret zsákmányolt egy férfi Mosonmagyaróváron

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt ismeretlen… Tovább olvasom