Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Darnózseli: Új lendületet kaphat a település

A közért szeretnének dolgozni Mosonmagyaróvár vonzáskörzetében néhány településen változást hozott a vasárnapi voksolás. A Kisalföld az új polgármesterek bemutatkozására vállalkozott.
Darnózselin a választópolgárok több mint 70 százaléka járult az urnákhoz. Kiderült: a többség – 17 szavazatnyi többséggel – Fazekas Zoltánt választotta polgármesternek Tamás Lőrincné helyett.

– Több mint húsz éve lakom Darnózselin, ahol feleségemmel két gyermeket nevelünk – kezdte Fazekas Zoltán.
– Református vagyok, 22 éve dolgozom az államigazgatásban, a kulturális ágazatban, ez idáig a mosonmagyaróvári polgármesteri hivatal főtanácsosa voltam. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán szereztem történelem-népművelés szakon diplomát, majd néptáncoktatói végzettségre tettem szert, valamint államigazgatási alapminősítési és közigazgatási szakvizsgát tettem. 1976-tól vezetem a Szigetköz néptáncegyüttest. 1985 tavaszán kezdeményezésemre a helyi ifjúsági klub tagjaival rendbe tettük a helyi zsidó temetőt, emléktáblát avattunk. A hely azóta izraeli kegyeleti emlékhely. Két ciklusban voltam önkormányzati képviselő, utóbb a művelődési, sport- és ifjúsági bizottság elnökeként vettem részt a tanácsüléseken.
Közreműködtem a zeneiskola alapításában, valamint Darnó és Zseli címerének felkutatásában, a mai előkészítésében. 1996 óta kezdeményezésemre minden év elején egyetemes imahetet tartunk. Minden lépésük nyitott könyv
– Elsősorban olyan polgármester akarok lenni, aki a községet, annak minden lakóját szolgálja. Olyan képviselő-testületet szeretnék, amely csakis a településért dolgozik, s olyan önkormányzatot akarok vezeti, melynek minden lépése nyitott könyv. Darnózseli fontos helyen van Mosonmagyaróvár és Győr között, de szerepe nem elég kiemelkedő.

Azon leszek, hogy ezen változtassunk, s még jobban kihasználjuk a település legnagyobb értékét, a természeti kincseit, környezetét. Szorgalmazni kell az építési telkek kialakítását, a szálláshelyek bővítését és segíteni kell az idekapcsolódó szabadidős tevékenységek továbbfejlődését. Minden elindult kezdeményezés új lendületet adhat a településnek. Szeretném, ha a darnózseliek jól éreznék magukat itt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyel kevesebb fideszes képviselő

A mosonmagyaróvári önkormányzatba a töredék szavazatok alapján a listáról két fideszes képviselő… Tovább olvasom