Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Darnózseli gyilkosság: helyszíni szemle N. János házánál és a zseli réten - fotók

A bíróság a háztól a zseli rétre ment, hogy megvizsgálja a helyet, ahol a vád szerint N. János elszórta a maradványokat.
19.30 - A bíróság a háztól a zseli rétre ment, hogy zártkörű szemle keretében megvizsgálja a helyet, ahol a vád szerint N. János elszórta a maradványokat. Itt látta őt - feltehetően - 2014. május 29-én csütörtökön az ügy különösen védett tanúja, 200 méterről. Ismerte a férfit, felismerte a kocsiját is, és meglepte - mondta el akkor a nyomozóknak -, hogy a férfi a rossz földútnak megy haza. A bíró és a tanácsa egy külön kocsival be is járta ezt az utat, hogy meggyőződjön a járhatóságáról, s néhány perc alatt eljutott a darnózseli házhoz, ahol a vád szerint a férfi a holttest eltüntetésébe kezdett.
Darnózseli gyilkosság: helyszíni szemle a zseli réten. Fotók: H. Baranyai Edina

18.09 - Helyszíni szemlét tart a Tatabányai Törvényszék a darnózseli gyilkossággal vádolt N. János házánál.
Csütörtökön újabb tanúkat hallgatott meg a törvényszék, köztük N. János kamasz lányát és egy hölgyet, akivel a férfi egy internetes társkeresőn ismerkedett meg. A vádlott 16 éves fiát is beidézték. Tudósításunk itt érhető el.
A tervek szerint szintén szemle lesz a háztól pár percnyi autóút távolságra lévő zseli réten is, később pedig kihelyezett tárgyalást tartanak a mosonmagyaróvári magánrendelőnél. Ez az a rendelő, ahol Judit dolgozott, és ahol a vád szerint a férje megölte. (A vád alól N. Jánost első fokon felmentette a bíróság.)
Darnózseli gyilkosság: helyszíni szemle N. János házánál. Fotók: H. Baranyai Edina

A bíróságtól érkezett két ülnököt a vádlott védője, dr. Jován László engedte be a kertkapun. A nyilvánosság többi része ide már nem léphet be, természetesen kíváncsiak az alagsorra, ahol a vád szerint a húsdaráló állt.
 
A felvételen Kovács Dezső, az áldozat édesapja a helyszíni szemlén. Fotó: H. Baranyai Edina
A felvételen Kovács Dezső, az áldozat édesapja a helyszíni szemlén. Fotó: H. Baranyai Edina

Előzmények

A Tatabányai Törvényszéken idén márciusban hatályon kívül helyezés miatt újrakezdődött N. János pere, akit azzal vádoltak, hogy megölte feleségét, testét feldarabolta, maradványait részben elégette, majd szétszórta.
Az elsőfokú bíróságként eljáró Tatabányai Törvényszék a gyanúsítottat 2016 decemberében bizonyítottság hiányában felmentette az emberölés vádja alól. N. János 29 hónapi előzetes letartóztatás után szabadlábra került. A 13 millió forintos bűnügyi költség az állam terhe maradt.

A Győri Ítélőtábla a felmentő ítéletet megalapozatlanság és az indoklás hiánya miatt hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolytatására kötelezte a Tatabányai Törvényszéket. A határozat szerint az elsőfokú bíróság például azt sem derítette fel teljeskörűen, mikor hol volt a vádlott.

N. János az első tárgyalási napon a bíró kérdésére kijelentette, nem érzi magát bűnösnek, nem kíván vallomást tenni és kérdésekre sem válaszol. A tárgyalás további részében tanúként hallgatták meg a gyanúsított és az áldozat hozzátartozóit.

Korábban, a felmentő ítélet indoklásakor a bíró elmondta, a halál okát a szakértők nem tudták megjelölni, emiatt az emberölést nem lehetett megállapítani. A darnózseli réten talált emberi maradványok DNS-azonosításához a mintákat az áldozat testvérétől szerezték be, így az azonosság nem bizonyítható kétséget kizáróan.
A vád szerint N. János még 2011-ben rajtakapta feleségét a szeretőjével. Ezt követően az asszony válópert kezdeményezett és elköltözött otthonról, viszont annyira hiányoztak a gyermekei, hogy bejelentette hazaköltözését.

N. János minden lehetséges alkalommal tagadta az emberölés elkövetését. A felmentő ítélet előtt az utolsó szó jogán azt mondta: nem követett el bűncselekményt, a gyerekei és a családja végig mellette álltak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

205 millióból újul meg az iskola Jánossomorján

205 millióból újul meg az iskola Jánossomorján
Több mint 205 millió forintot kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)… Tovább olvasom