Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Darnózseli: a legfiatalabb, és a legidősebb

A legfiatalabb darnózseli lakos, Pausits Petra január 11-én született a család első gyermekeként. A település legidősebb lakója Bertalan Miklósné Gizi néni, aki február 12-én töltötte be 96. életévét
A legfiatalabb darnózseli lakos, Pausits Petra január 11-én született a család első gyermekeként. Petra hatalmas kék szemű, figyelmes, mosolygós baba. Bár szülei halászi származásúak, a család legifjabb tagja már Darnózselin született. A varrónő édesanya és a vállalkozó édesapa hamar megszerette a községet. A csendes környék ideális otthon a baba számára is. A szülők a jövőben még legalább egy kis testvért terveznek Petrának.

A januárban született Pausits Petra édesanyjával.

A település legidősebb lakója Bertalan Miklósné Gizi néni, aki február 12-én töltötte be 96. életévét. A mélyen vallásos, helyi születésű hölgy régebben a szentmisék állandó résztvevője volt, ma már inkább otthon kezdi és fejezi be napjait imádkozással. Gizi néni 25 évesen ment férjhez. Igazi nagy család az övé: négy gyermeke, nyolc unokája és huszonöt dédunokája született. Otthonában egyedül él, segíteni a szintén helybéli lányai szoktak neki. Napjait az újság- és bibliaolvasás, az imádkozás, egy kis délutáni televíziózás és az esti rádióhallgatás tölti ki. Főzni már nem szokott, ebédet a faluban működő idősek otthonából visznek az idős hölgynek.

A 96 esztendős Bertalan Miklósné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faluújság kéthavonta

Darnózseli Szóharang címmel idén februárban, az önkormányzat szerkesztésében jelent meg ötszáz… Tovább olvasom