Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Darnózseli - Több százan gyújtottak gyertyát

Emlékező szertartást szerveztek csütörtökön Darnózselin, ahol gyertyát gyújtottak a közösség minden tagjáért, így a két hónapja eltűnt N.-né Kovács Juditért. A megemlékezésen zsúfolásig megtelt a helyi templom.

Két hónapja nincs nyoma a válófélben lévő N.-né Kovács Juditnak. Ügyéről folyamatosan beszámoltunk. Mint ismert, előbb eltűnése nyomán vizsgálódott a rendőrség, majd meggyanúsította a férjet a nő megölésével. N. János előzetes letartóztatásban van, a legújabb hírek szerint november 4-ig. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomoz emberölés bűntette miatt.

Az eset igen nagy visszhangot váltott ki a szűkebb és tágabb közvéleményben. Darnózselin is elképesztő szóbeszédek kaptak szárnyra arról, mi történhetett Judittal. Csütörtökön a falu egy emlékező szertartást is szervezett, ahol gyertyát gyújtottak a közösség minden tagjáért. Zsúfolásig megtelt a templom az esti eseményen.

A megemlékezést a helyi egészségügyi szolgálat, pontosabban dr. Takács Julianna háziorvos kezdeményezte, hogy közösen, egy felekezeti és vallási meggyőződéstől független, csendes megbékélésen ezt a tragédiát valamilyen formában feldolgozhassák a helyiek az ökumené szellemében.
Ez a lelki vigasztalás próbálja segíteni a szörnyű tény előtt döbbenten állókat. Ha magyarázatot nem is kapnak a történtekre, de lelküknek, szívüknek az est folyamán elhangzottak vigaszt nyújthatnak.

A templomi megemlékezésen több százan gyújtottak mécsest. Fotó: Mészáros Mátyás
A templomi megemlékezésen több százan gyújtottak mécsest. Fotó: Mészáros Mátyás

„Az ember kinyitja a rádiót, a tévét, s nem győzi kapkodni a fejét. A fő hírek, a szalagcímek: lelőtték, rakétatámadásban meghaltak, meggyilkolták, elrabolták, eltűnt. És nem kell messzire mennünk, a hírek között ott van településünk, Darnózseli neve is. Hetek óta egy szörnyű hír kavarog nemcsak Darnózseliben és a megyében, hanem már az egész országban" – kezdte megemlékező beszédét Fazekas Zoltán polgármester.

„Először csak aggódtunk a munkahelyéről ismeretlen helyre távozott, fiatal édesanyáért, mára a döbbenet lett rajtunk úrrá. A településünk lakóira, utcabeliekre, ismerősökre, barátokra, volt osztálytársakra, kollégákra nagy lelki súllyal nehezedik az a szörnyű feltételezés, hogy valaki, valakik, brutálisan meggyilkolhatták és eltüntethették" – hangsúlyozta Fazekas Zoltán.


„Az emberekben a döbbenet, a miértek mellett óhatatlanul a hirtelen harag s gyűlölet is föltornyosul ilyenkor, pedig ezen túl kellene lépnünk, mivel az ítélkezés, büntetés kiszabása a földi s majdan az égi bíró kezében van" – hangoztatta a polgármester.

A megemlékezésen megosztotta gondolatait dr. Takács Julianna darnózseli és dr. Cseh Sándor hegyeshalmi háziorvos is, akik úgy érezték, hogy a testi gyógyítás mellett a lelki gondozás is fontos, valamint dr. Galla Gábor esperesplébános és Farkas István piarista atya.

A megemlékezést követően több százan gyújtottak gyertyát és mécsest az elhunyt emlékére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térfigyelő kamera is lesz az ország egyik legfiatalabb falujában

Járda- és útépítés, pihenőhely kialakítás, térfigyelő kamera minden utcában. Csak néhány azon… Tovább olvasom