Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Dani volt családja támasza

A mosonmagyaróvári származású Török Zsuzsa fia, Dani három héttel ezelőtt fejest ugrott a Balaton sekély vizébe. Eltört a nyakcsigolyája, azóta az intenzív osztályon fekszik.

A segesdi Szabó Dániel Németországban, Brémában dolgozott. Két hétre jött haza családjához, hogy részt vegyen öccse ballagásán. Aztán Dani barátaival úgy döntött, leutazik egy napra a Balatonra. Ott történt a baleset, melyet Török Zsuzsa, a fiú mosonmagyaróvári származású édesanyja osztott meg velünk.

„Június 23-án történt. Én aznap elmentem málnát szedni. A fiam délben hívott, hogy leugranak Siófokra. Aztán délután fél 5-kor már a barátja telefonált. Akkor tudtam meg, hogy a gyerekemet mentőhelikopter szállítja a pécsi kórházba. A részletek csak este derültek ki. A vízibicikliről ugrándoztak. Dani sportos alkat és nagyon szereti a vizet, jól úszik. De a baj egy pillanat alatt megtörténik. Ő fejest ugrott, a víz pedig túl sekély volt" – mesélte a történetet a könnyeivel küszködő anyuka.

Mint megtudtuk, a 23 éves Daninak sérült a negyedik nyakcsigolyája, az ötödik pedig eltörött. Ezt stabilizálni tudták, de a gerincvelő a nyaki szakaszon olyan magasan sérült, hogy ez a légzőközpontot is érintette.

„Mivel a fiamnak nehéz volt a légzése, ezért gégemetszést kellett végezni. Ráadásul tüdőgyulladást is kapott, mert az összes létező fertőzést összeszedte a Balaton vizéből" – mondta Zsuzsa. Hozzátette, fiát szinte folyamatos altatás alatt tartják, de amikor tudatánál van, akkor sem lehet vele kommunikálni, hiszen Dani most nem tud beszélni, még a kezét sem tudja felemelni. „A finommotoros funkciók nem működnek nála, tehát a kezét sem nagyon tudja mozgatni. Mivel beszélni sem tud, ezért nem tudjuk, mit gondol. Folyamatosan lázas, a hőközpontja is sérült. Nem tudjuk, hogy mi lesz. Csak várakozunk és bízunk benne, hogy minden a lehető legjobban alakul" – mondja az anyuka.

A család hosszú ideje nehéz helyzetben van. Zsuzsa munkanélküli, minimális segélyt kap. Férje rokkantnyugdíjas, két éve szélütést kapott. Fia balesete alatt éppen egy térdprotézis-beültetésen esett át. Dani mellett még két fiuk van, a kisebbik most kezdi a gimnáziumot. A nagyobbiknak már családja van, feleségével és egyéves gyermekükkel élnek együtt, tehát heten.

„Dani nemrég kapta ezt a külföldi lehetőséget, nehéz fizikai munkát kellett végeznie. Abban bíztunk, hogy tud majd anyagilag segíteni, és kicsit egyenesbe jövünk" – vallja be az anyuka. „Lehetséges, hogy Danit átviszik egy budapesti kórházba. Nem akarom magára hagyni, szeretnék folyamatosan vele maradni. Ám az újabb és újabb költségeket nem tudom, hogyan fogjuk kifizetni..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy évig restaurálják a szentek ereklyéit

Várhatóan 2014-re fejezik be azt a munkát a restaurátorok, aminek eredményeként eredeti pompájukat nyerik vissza Szent Krisztina és Szent Ágoston ereklyéi. Tovább olvasom