Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Cukorkát gyártanak a japán piacra is

Húsz emberrel több dolgozhat júliustól a PEZ ezerkétszáz négyzetméterrel bővülő új épületszárnyában. Nyár elejétől itt a japán piacra gyártják a cukorkákat.
Tavaly 1,2 milliárd forintos beruházás során adták át a PEZ Production Europe Kft. 6500 négyzetméteres, gyártóüzemet és készáruraktárat, irodákat magában foglaló épületét Jánossomorja ipari parkjában, a 86-os út mellett. A szeptemberi avatón elhangzott: további fejlesztéseket is tervez a társaság. Az idén márciusban kezdődött munkálatok során egy ezerkétszáz négyzetméteres szárnnyal bővül az épület: egy gyártóüzemet és készáruraktárat alakítanak ki. A kétszázhúszmillió forintos beruházás húsz új alkalmazottnak ad majd munkát.

– A PEZ az ausztriai gyár bezárását követően két gyártóhellyel rendelkezik. A New York melletti üzem az amerikai piacot látja el, a jánossomorjai a világ további országait – mondta el Kulcsár Róbert, a PEZ Production Europe Kft. ügyvezető igazgatója. A kisvárosban gyártott cukorkák és vitaminozott étrend-kiegészítők kilencven ország fogyasztóihoz jutnak el. Amint lapunk megtudta: az új épületszárnyban speciális gyártás kezdődik, innen ugyanis a japán piacra kerülnek a termékek.

Kulcsár Róbert: Május végén adják át az épületet, ahol a termelés a tervek szerint júliusban indulhat.
Kulcsár Róbert: Május végén adják át az épületet, ahol a termelés a tervek szerint júliusban indulhat.


– A japán piac magasabb minőséget követel, további elvárás részükről a különleges csomagolás is – fejtette ki az cégvezető. A munkálatokat végző győri cégnek márciusban adták át a területet és várhatóan május végére készülnek el. Így jó esetben már júliusban elkezdődhet a termelés az új szárnyban.

A mintegy kétszáz embert foglalkoztató cég hosszú távú tervei a meglévő gyártórészlegek fejlesztését is tartalmazzák. Kulcsár Róbert szerint a vállalkozás a környezettudatosságot is szem előtt tartja. A meleg vizet napkollektorokkal állítják elő, míg terveik szerint a klimatizált rendszert geotermikus energia felhasználásával kívánják működtetni, amely további húszmillió forintos beruházást igényel.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2011. április 22. 06:46
    „Csak nem a nemrég behozott román "Zahar"-ból gyártanak cukorkát? Vagy ismét oltják a cukrot a szétvert magyar cukorgyárak?”
  • 1. INVEKTUS 2011. április 21. 21:51
    „őőőőőőőőőőőőőőőőő
    nem itt volt leépités?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendéglátó fórum és szakácsverseny a Hallerban

Idén is megrendezték a vacsoraesttel és bállal egybekötött mosonmagyaróvári vendéglátó-ipari fórumot. Készültek cukorszobrok és kávéhabrajzok is. Tovább olvasom