Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Csörgőlabda és vaklabirintus

A program során az érdeklődők megismerkedhettek a különféle érzékelős, tapintós játékokkal, eszközökkel.
A Flesch Károly Kulturális Központban a másodízben megrendezett Elfogadás Napja célja az volt, hogy az épek társadalmában élőknek képet nyújtson a különféle sérülésekkel élők világáról, és hozzásegítsen a másság elfogadásához.

A program során az érdeklődők megismerkedhettek a különféle érzékelős, tapintós játékokkal, eszközökkel, kipróbálhatták a vaklabirintust és a látássérültek sportját; a csörgőlabdát. Kerekes székbe ülhettek és egy egyszerűsített akadálypályán tapasztalhatták meg, hogy a mozgássérültek milyen nehézségekkel küzdenek mindennapi közlekedésük során. Kapcsolódó programként sérült gyermekek kézművesmunkáit tekinthették meg a résztvevők és két fotókiállítás is várta az érdeklődőket. Az egyiken Vitéz Vilmos sérültekről készült életképei, a másikon a Magyaróvári Íjász Sportegyesület mozgássérült-íjásznapján készült felvételek voltak láthatók. A program egy teljes napon át várta a város lakóit. Főként iskolások látogattak el szép számmal tanáraik kíséretében az Elfogadás Napjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beépítik a galériaszintet

A mosonmagyaróvári Hanság Múzeum épülete 1910–12-ben épült klasszicista stílusban. Az intézményen azóta több felújítást végeztek, de ezek külső megjelenését nem változtatták meg. Most azonban végre elkészült az a tanulmányterv amely szerint 2007 végére a Hanság Múzeum belső udvarát lefednék és ott jól hasznosítható kiállítási és közösségi teret alakítanának ki. Tovább olvasom