Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Csorba Dezső is polgármester lenne

A KDNP és a MKDSZ mosonmagyaróvári csoportja Csorba Dezső személyében polgármesterjelöltet állítanak a 2006-os helyhatósági választásokra.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) mosonmagyaróvári csoportja hétfőn jelentette be: Csorba Dezső személyében polgármesterjelöltet állítanak a 2006-os helyhatósági választásokra.

Tegnapi sajtótájékoztatójukon Faddi Horváth Pál elnökségi tag elmondta: az MKDSZ és a KDNP legutóbbi gyűlésén a teljes tagság egyhangúlag úgy döntött: elnöküket, Csorba Dezsőt jelölik polgármesternek. A szervezet szerint a jelölt – sikere esetén – másfél évtizedes képviselői munkáját megfelelően tudja majd városvezetőként is kamatoztatni.
Bírálta a városvezetés egyes döntéseit

Csorba Dezső elmondta: a több mint egy évtizedes szocialista kormányzás után Mosonmagyaróvárnak szüksége van a változtatásra. Az elmúlt időszakban kedvezőtlen helyzet alakult ki az egészségügyi, az oktatási és a szociális ágazatban is. A különböző nagy horderejű kérdésekben részrehajló politikai döntések születtek.

Az elnök szerint visszaesett a fejlődés

Az elnök szerint az elmúlt tíz évben még az 1980-as évekhez képest is visszaesett Mosonmagyaróvár fejlődése, a térség integrációját a városvezetés nem megfelelően képviselte,  az idegenforgalomban  pedig tudatos rombolást érzékeltek.

Kompromisszumkészek más szervezetekkel

Országosan is szinte példátlan, hogy kereszténydemokraták és a Fidesz külön indulnának jövőre. Csorba Dezső hangsúlyozta: jelölésük nem jelenti azt, hogy nem lennének kompromisszumkészek más szervezetekkel. Most ez a kereszténydemokraták ajánlata a jobbközép politikai erőknek. Még nem kötöttek választási megállapodást a jelöltjét már korábban bemutató Fidesszel, ám az elnök szerint a legutóbb Sopronban tartott időközi választás is bebizonyította, hogy a kereszténydemokraták feltétlenül kellenek a sikerhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megpihenni nem szabad

Nyolcvanötödször tartottak valétálást a NYME mosonmagyaróvári karán. Tovább olvasom