Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Csomagol már az Éltes-iskola?

A mosonmagyaróvári Éltes-iskolának a hírek szerint hamarosan el kell hagynia a szalézi épületet. Az ingatlan más funkcióval működik majd tovább, ám új helyükön, a Bartókban, átalakításokra van szükség.
Vargáné Éder Etelka, a speciális tanoda igazgatója elmondta: még nem kezdtek csomagolni. Legkonkrétabb fogódzójuk ez ügyben a december 4-én született képviselő-testületi határozat, amely módosítja a fél évvel korábbit. A testületi döntés szerint létrejön a Bartók Béla Nevelési Központ, amely otthont ad majd a nevelési tanácsadónak, egy, a Haller-iskola részét képező általános iskolai részlegnek, illetve az Éltes-iskolának. Bíznak abban, hogy új helyükön valamennyi tagozatuk elfér és rendezett feltételek között végezhetik munkájukat.

– Márciusban kezdődhet meg az átköltözés megtervezése és ütemezése, a városháza humánszolgáltató osztályával egyeztetve. A költözésre gondosan kell felkészülnünk, hiszen nem kis feladat lesz egy ekkora épület kezelőjeként újraszervezni a működésünket. Újdonság lesz számunkra, hogy minden tagozatunk egy helyen dolgozhat majd.

A Bartók-épület jelenlegi formájában nem alkalmas a fogadásunkra.
„ Átalakítások nélkül nem férünk el, ám tisztában vagyunk azzal is, hogy az átalakítás s a költözés nem valósulhat meg egy ütemben."
– Ennek ellenére reménybeli jobb elhelyezésünk érdekében türelmesek vagyunk – fogalmazott az igazgató.

Kapcsolódó cikkek >>

A Bartók-iskola marad is, meg nem is (2003-12-05) >>
Elvetett módosítások a Bartók-iskola ügyében (2003-10-31) >>
Nem az Éltes miatt zárt be a Bartók (2003-10-12) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan sorsú rajkai szélkerekek

A Rajka–Bezenye–Hegyeshalom háromszögbe tervezett 41 szélkerék sorsa bizonytalan. A… Tovább olvasom