Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Csökkentették a vízdíjat

Csökkentette a képviselő-testület a csatorna- és vízdíjakat a tegnapi ülésen. A tanácskozáson napirend előtt szóba került a Gyász tér történelmi emlékhellyé nyilvánítása.

 A képviselők döntöttek a víz- és csatornaszolgáltatási díjak csökkentéséről. A lakossági vízdíj az eddigi 177 helyett 173 forint lesz, míg a csatornadíj 255-ről 244 forintra csökken köbméterenként.
A Gyász tér történelmi emlékhellyé nyilvánítása nyomán szólalt fel napirend előtt Szabó Miklós (MPKE) a mosonmagyaróvári önkormányzat tegnap délutáni képviselő-testületi ülésén. Az ellenzéki városatya elmondta: nagy lehetőségeket biztosít, hogy a Gyász tér bekerült a törvény mellékletébe, hiszen könnyebben nyílhatnak meg így pályázati források egy méltó emlékhely kialakítására a laktanyában. A képviselő kitért arra, hogy többévi előkészítő munka eredménye ez a rang, és ahogy fogalmazott: „most, amikor plagizálással vádolnak közszereplőket, fontos, hogy tisztán lássunk ennek az ügynek az előtörténetében is".

Szabó Miklós elmondta: akkori polgármesterként Sólyom Tibor önkormányzati főtanácsadóval és Vida Istvánnal, a Kisalföld szerkesztőségvezetőjével közösen keresték meg Boross Pétert, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökét, hogy közbenjárásával Mosonmagyaróvár kerüljön a történelmi emlékhelyek közé. Ezt követően tárgyaltak a Terror Háza Múzeum vezetőivel is, hogy készítsenek tervet az emlékhelyre.

Ez össze is állt, ám a képviselő a titoktartási kötelezettségre hivatkozva nem beszélhetett ennek részleteiről. Azóta viszont nem történt előrelépés az emlékhely kialakításában. Szabó Miklós hangsúlyozta: az előkészítésben részt vevők ingyen vállalták és végezték ezt a feladatot. A képviselő javasolta továbbá a városvezetésnek, levélben köszönjék meg Boross Péternek, hogy a Gyász tér a történelmi emlékhelyek közé került.
Nagy István polgármester megköszönte mindenkinek az ebben az ügyben nyújtott segítséget. Elmondta: a törvény új lehetőségeket ad, hogy méltó emlékhelyet tudjanak kialakítani a laktanyában.

A napirendek sorában döntöttek a képviselők a víz- és csatornaszolgáltatási díjak csökkentéséről. Ennek nyomán a lakossági vízdíj az eddigi 177 helyett 173 forint lesz, míg a csatornadíj 255-ről 244 forintra csökken köbméterenként.

A tegnapi tanácskozás napirendjeiről lapunk későbbi kiadásában részletesen beszámolunk.

Olvasóink írták

 • 4. Contar 2012. február 05. 13:54
  „Mindenkinek adott a lehetőség, hogy napirend előtt felszólaljon. Aki él ezzel a lehetőséggel, annak a nevével fog kezdődni a cikk!
  Abban viszont igazad van, a cikk címéhez csak 2 mondat kapcsolódik!”
 • 3. pancser 2012. február 04. 20:09
  „Már megint MPKE-vel és Szabóval kezdődik a cikk, négyötöde róla szól, haver talán? Három ember akiről tudunk, haverok, ez az MPKE. Szerintem érdemtelenül, feleslegesen kapnak ekkora nyilvánosságot és támogatást. Annyit róluk amilyen tömeget képviselnek. Egy újság akkor hiteles ha nem tesz se negatív sem pozitív kivételt senkivel.”
 • 2. Alex64 2012. február 04. 01:39
  „A magas csatorna díjjal továbbra is a saját kúttal rendelkezők a szennyvíz elvezetést viszont így díjmentesen használók helyett fizettetnek mindenkivel. Mert ez így egyszerűbb,”
 • 1. embertelen 2012. február 03. 16:53
  „Nem a vízdíj pár forintos csökkentésével kellene villogni, hanem a kukadíj csökkentésével. Mosonmagyaróváron a legelviselhetetlenebb áremelés a hulladékkezelési közszolgáltatási díjak esetében volt. A leggyakrabban használatos 120 literes gyűjtőedény ürítési díja 2006-ban még csak 234 Ft/ürítés + ÁFA, azaz 290 Ft volt, 2012-ben már 464 Ft/ürítés + ÁFA, azaz 590 Ft. A mosonmagyaróvári fidesz hat év alatt több mint duplájára emelte a szemétdíjat, átlagban évi 17,2 %-kal, akkor, amikor az évi infláció ebben az időszakban sosem érte el az 5 %-ot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázsolók járják ma Halászi utcáit

Szent Balázs katonáinak beöltözött diákok járják ma délután Halászi utcáit. Rigó Endréné nyugdíjas… Tovább olvasom