Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Csokán Csaba az új rendőrkapitány

Mosonmagyaróvár - Mától új vezető, dr. Csokán Csaba alezredes irányítja a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságot. Elődje, Horváth Csaba alezredes tizenkét évig dolgozott a kapitányságon, mostantól pedig a győri kapitányságot vezeti.

Állománygyűlésen jelentette be tegnap Mosonmagyaróváron dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, hogy a városi kapitányság eddigi vezetője, Horváth Csaba alezredes péntektől a győri kapitányságot irányítja. A mosonmagyaróvári kapitányság vezetésével pedig dr. Csokán Csaba alezredest bízta meg. A főkapitány elmondta: az elmúlt időszakban nagy változáson ment keresztül a rendőrség. A határőrséggel történt integráció eredményeként a megyei főkapitányság állománya is közel 1700 főre emelkedett és a feladatok is átrendeződtek.

A győri és a mosonmagyaróvári kapitányságok feladatrendszere is megváltozott, így átgondolást igényelt a vezetői struktúra is. A schengeni csatlakozást követően fontos, hogy a határtérségben a biztonság ne gyengüljön, még az illegális migráció esetleges erősödése után sem. Dr. Szabadfi Árpád kiemelte: Horváth Csaba alezredes kiváló felkészültségű bűnügyi szakember, aki ezeket az ismereteit, munkáját kiválóan tudja kamatoztatni és továbbfejleszteni a győri kapitányság vezetésével. A főkapitány ugyanezt gondolja dr. Csokán Csaba alezredesről, akit eddigi szakmai és vezetői tapasztalatai alapján alkalmasnak tart arra, hogy a mosonmagyaróvári kapitányságot vezesse.

Horváth Csaba, mint mondta, egy álmatlan éjszaka után ment be tegnap utoljára mosonmagyaróvári munkahelyére. Az alezredes tizenkét évet töltött itt, hat évig bűnügyi osztályvezetőként, majd kapitányságvezetőként.

Kapitánycsere: Horváth Csaba alezredes csütörökön átadta a kapitányságot utódjának, dr. Csokán Csaba alezredesnek.

– Az elmúlt tizenkét év alatt igyekeztem munkámat aszerint végezni, ahogy azt tanultam, azaz: egy vezető számára a legfontosabbak a beosztottak. Egy hajónak hiába van jó kapitánya, ha az evezősök nem húzzák a lapátot, akkor nem halad előre, csak sodródik az árral – mondja Horváth Csaba. – Az elmúlt tizenkét év alatt nagyon jól tudtam együtt dolgozni az állománnyal. Számos eredményt értünk el együtt, többek között a prostitúció, az illegális migráció vagy a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények terén. Életem talán legszebb tizenkét évét töltöttem a kapitányságon, a sok siker mellett természetesen számos kudarc is ért.

Az igazi teljesítmény azonban úgy vélem az, ha valaki egy kudarc után is fel tud állni. Ez azonban egyedül nem megy. Ebben mindig segítségemre voltak vezetőtársaim és az egész állomány. Szomorúan gondolok vissza arra a tragikus közlekedési balesetre, amiben két közvetlen beosztottam vesztette életét. Összességében elmondhatom, hogy jó volt Mosonmagyaróváron rendőrnek lenni. Úgy tudtam itt kapitány lenni, hogy tiszteltek és nyugodtan kijelenthetem, szerettek az itt élők. A lakosság maximálisan támogatta a munkánkat, amit ezúton is köszönök. Jó volt az együttműködés a város és a környező települések polgármestereivel, képviselő-testületeivel is.

– A főkapitány felkérése váratlanul ért, de örömmel vállaltam el. A Mosonmagyaróváron megkezdett munkát szeretném a megyeszékhelyen is folytatni. A munkám középpontjában továbbra is a beosztottak állnak majd, akik a közt szolgálják és ezen keresztül az emberek biztonságát szavatolják – mondta Horváth Csaba alezredes.

Dr. Csokán Csaba alezredes, Mosonmagyaróvár új rendőrkapitánya 1982 óta erősíti a rendőrség állományát. Járőrként kezdte pályafutását, majd 1988-tól a megyei főkapitányság életvédelmi osztályán, ezt követően pedig a bűnmegelőzés területén dolgozott. Az új kapitányságvezető mint mondja: nagy megtiszteltetés számára új beosztása, amivel a főkapitány megbízta és örömmel jött a városba.

– A leköszönő kapitánytól egy jól működő, eredményes kapitányságot és szakmailag jól felkészült állományt veszek át – mondja dr. Csokán Csaba. – Munkám során egyaránt szem előtt kívánom tartani az eddigi értékek megőrzését és a hatékony szakmai reagálást az új kihívásokra, amivel tovább lehet építeni az eddig elért eredményeket és sikereket. A jövőben, ugyanúgy, mint korábban, a rend, fegyelem, szakmaiság és kiszámíthatóság fogja jellemezni irányítómunkámat, amit a kollégák támogatásával és az önkormányzat hathatós közreműködésével szeretnék megvalósítani – mondja dr. Csokán Csaba.

Olvasóink írták

 • 6. larong 2008. február 03. 11:14
  „Nagyon sokat kell tennie a rendőrségnek ahhoz, hogy visszaszerezze a nagyon eltűnt bizalmat. Egyre inkább politikai játékszerré vált: megfigyelések, tüntetéseken a durva erőszak, korrupció, ügyek elkendőzése, vagy épp a semmiségek felnagyítása - ez egy országos helyzetkép.
  Nálunk (a városban) azért nem ennyire rossz a kép. De most új eszközt kaptak a kezükbe: az alkohol-szondákat, illetve a visszaélési lehetőségeket.
  Veszélyes fegyver ez egy korrupt állomány kezében - akármire fel lehet használni.”
 • 5. 621 2008. február 03. 07:56
  „Nekem az lesz a mérőpont, hogy rá tudja e venni autózó kollegáit a biztonsági öv bekötésére... (Tudom akkor kivételek lennének az országban de meg kellene próbálni...) A guta tud megütni, mikor látom, hogy tíz rendőrautóból kilencben nincsenek bekötve.”
 • 4. pancser 2008. február 02. 17:12
  „Az új seprű jól seper, de seperjen is. Ne a kisebb-nagyobb közlekedési hibákra helyezzék a hangsúlyt, hanem a köztörvényes bűnesetekre, sajnos egyre rosszabb a helyzet, így élem meg én.”
 • 3. majd én megmondom 2008. február 01. 19:19
  „Hát az állományra valóban ráférne egy kis keményebb odafigyelés, némely rendőr nem is tudom minek képzeli magát de nagyon azthiszi hogy neki bármit szabad, az ilyenek miatt inkább félek a rendőrségtől nem hogy biztonságban érzezzem magam. Nagyon sok a TAHÓ, BUNKÓ, rendőr, lekezelően bánnak az emberekkel ha pedig szóvá tesszük nekik, megfenyegetnek mindenfélével. Nem kellene minden jöt mentett felvenni. Ez országos probléma, nagyon rontja a rendőrség megitélését az emberek szemében.”
 • 2. titi 2008. február 01. 18:24
  „Horváth Csaba szerintem egy nagyon jó szakember.De remélem az új
  vezető keményebb lesz.(az állománnyal szemben is)”
 • 1. smovar 2008. február 01. 16:19
  „Sok sikert kívánok Csabi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökbefogadókat keresnek a sírokra

Mosonmagyaróvár - „Fogadj örökbe egy sírt" címmel indított kezdeményezést az önkormányzat a… Tovább olvasom