Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Csodakertek a Magyar utcán

Apró kezek, csodakertek címmel hirdettek kertépítő versenyt nagycsoportos óvodásoknak és elsősöknek. Az országosan egyedülálló kezdeményezés három évvel ezelőtt indult.

Június 2-án, vasárnap délelőtt 9 órától Apró kezek, csodakertek címmel harmadszor szervez versenyt nagycsoportos óvodásoknak és elsős kisdiákoknak az egyik mosonmagyaróvári kertészeti áruda. A gyerekeknek egy minikertet kell megálmodniuk, méterszer félméteres ágyásokban. A kreatív megmérettetésre tizennyolc mosonmagyaróvári csoport jelentkezett.

Lobitz Ákos, a rendezvény ötletgazdája elmondta, minden évben nagyon kreatív megoldások születnek. „Többen hónapok óta készülnek rá, dolgoznak rajta, milyen kompozíciót szeretnének a mobil ágyásokba helyezni. Ez egy Magyarországon egyedülálló kezdeményezés. A virágokon kívül felhasználhatnak egyéb eszközöket is. Például köveket, parafát, bármit, az alkotásoknak csak a képzelet szab határt. Nincsenek kikötések, bár örülünk, ha természetes anyagokkal dolgoznak a gyerekek" – tette hozzá a szervező.

Harmadszor versenyeznek a gyerekek: Minden évben nagyon kreatív megoldások születnek a megmérettetésen.
Harmadszor versenyeznek a gyerekek: Minden évben nagyon kreatív megoldások születnek a megmérettetésen.

Az összeállításokat egy öttagú szakmai zsűri véleményezi majd. A folyamatos jókedv érdekében a pontozás ideje alatt bábszínházi előadást tartanak a gyerekeknek.

A versenyzők között a támogatóknak köszönhetően összesen egymillió-háromszázötvenezer forintot osztanak szét. A versenyhez segítséget nyújt Mosonmagyaróvár önkormányzata, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft., a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány, a Flesch Károly Kulturális Központ, valamint támogatják a helyi vállalkozások (Dzsungelország Kft., UFM Bt., ZinkPower Moson Kft., PEZ, Augsberger Gyepszőnyeg Kft., Motim Zrt., Rekultív kft., Szabó és Társa Kft., a Lemanit Kft., a Nolato Kft., a BarnaÚt 2000 Kft., a Duna Takarék, a Füvacop Kft. és Takács Sándor). Az elkészült alkotásokat egy hónapon keresztül tekinthetik meg az érdeklődők a Magyar utcán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét veszélybe került Aradi Tibor visszavarrt alkarja

Szokatlanul erős fájdalma miatt szerdán ismét műteni kellett Aradi Tibor visszavarrt alkarját. Tovább olvasom