Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Cseri ezredes érdemkeresztje

Tíz évet „vett el” Cseri József ezredes életéből Hegyeshalom, az ország legforgalmasabb határátkelője.
A Győri Határőr Igazgatóság megbízott igazgatóját, Cseri József ezredest 1978-ban avatták tisztté, pályája Hegyeshalomból indult, ahol útlevélkezelő tisztként kezdett dolgozni. Később ugyanott betöltött számos vezetői beosztás után Komáromba, majd Rajkára került, majd újra Hegyeshalom következett, már parancsnokként. A határőr-igazgatóságon 1994-től határforgalmi osztályvezetőként dolgozott, 2000-ben nevezték ki rendészeti igazgatóhelyettesnek. Jelenleg megbízott igazgatóként irányítja a szervezetet.

– Sokszor költözött a család, míg végül ebbe a beosztásba kerültem. Az igazgatóság Esztergomtól Zsiráig felügyeli a határt, az ország legforgalmasabb helye Hegyeshalom, ahol többször megfordultam – kezdte a visszatekintést Cseri ezredes.

– „Hegyesre" mindig odafigyeltek a vezetők, s a politika is. A változások, bővítések kiemelten érintették ezt a határátkelőt, de az illegális migráció negyven százaléka, olykor több is arra haladt. Mivel ez a határszakasz legalább tíz évet „elvett az életemből" – sok munkasikert értünk el, sok örömet szerzett, de feszültség és rendeznivaló is akadt bőven –, ezért megünneplem, amikor schengeni tagország leszünk, hiszen egy probléma megszűnik.

– A kitüntetést legszívesebben a feleségemnek ajánlanám fel, mert olyan családi hátteret biztosított, hogy anélkül – s persze a felkészültség és a kollégák hozzáállása nélkül – nem sikerülhetett volna. Ugyanakkor az életútnak is az elismerése. Jólesik, s remélem, a továbbiakban is megállom a helyem.

Cseri József március 16-án ünnepelte 50. születésnapját. Ez alkalomból a belügyminiszter köztársasági címerrel díszített arany pecsétgyűrűt adományozott számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Timaffy-vándorserleg másodszor is a mosonmagyaróvári piaristáknak

Az országos népdaléneklési verseny megyei döntőjén idén (is) a mosonmagyaróvári piarista iskola… Tovább olvasom