Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Cserét ajánlanak a telkekért

Megvenni, kisajátítani nem sikerült, ezért most cserét ajánl a város azért a két magántulajdonban lévő telekért, amely a művelődési ház mögötti önkormányzati területbe ékelődött.

Úgy tűnik, kezdene végre valamit az önkormányzat a művelődési ház mögötti – egykori régi rádióállomás – területével. Azonban ezt gátolja az önkormányzati területbe beékelődő két magántulajdonú telek, amelyek ráadásul önállóan nem hasznosíthatók.

A városközponti terület tulajdonjogának megszerzését az önkormányzat már megkísérelte. Az elmúlt évben a testületi döntés értelmében vételi ajánlatot tettek az ingatlanokra. Ezt azonban a tulajdonosok nem fogadták el. Akkor a Movinnov Kft. elkészítette a két telek értékbecslését.
A régi rádióállomás területe hosszú ideje áll üresen, kihasználatlanul.
A régi rádióállomás területe hosszú ideje áll üresen, kihasználatlanul.

A szakvélemény mindkét ingatlan esetében 10 ezer forintos négyzetméterárat határozott meg, vagyis az egyik telekért bruttó 36,77 milliót, a másikért pedig 35,54 milliót fizettek volna. Ezek után az önkormányzat a terület- és településrendezési célok megvalósítására hivatkozva ingatlanok kisajátítása iránti eljárást kezdeményezett. Az ebben illetékes megyei kormányhivatal viszont formai hiányosságok miatt a kérelmeket elutasította.

Most a város újra nekifut a telkek megszerzésének. A képviselő-testület legutóbbi ülésén határozott a kisajátítást helyettesítő csereszerződés jóváhagyásáról. Ez azt jelenti, hogy a tulajdonosoknak felajánlanak ezen a területen másik telket. Amennyiben ezt elfogadják az érintettek, úgy elindulhat végre a terület rendezése és hasznosítása.

A magántulajdonban lévő ingatlanok nagyobb része tervezett közlekedési területbe és zöldfelületbe esik, további részük sem alakítható ki önálló építési telekként.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendezték az utcák elnevezéseit

Tucatnyi utca kapott új nevet Dunaszigeten. Az önkormányzat kijavította a követhetetlen… Tovább olvasom