Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Csendes esőre várva

A fenti címen ír a szlovákiai elnökválasztásról esszét Görföl Jenő főszerkesztő a Szél-járás nemrégiben megjelent idei első számában.
A magyar elnökjelölt-állításról így ír: „A lassan százéves elszakítottság után ideje rádöbbennünk, hogy érünk valamit. Többszörösen lefejezve, sok ígéret csapdájába beleesve, majd onnét kimászva, sok fenyegetést és meggyalázást túlélve, mindezekből okulva, erősödve emelt fejjel előállni: itt vagyunk.”

Az első szám gazdag szépirodalmi anyaggal jelentkezett. Tönköl József, Kerék Imre, Dénes György, Mészely József, Lauer Péter és Gyüre Lajos verset publikál a lapban, míg Mezey László Miklós és Czirok Ferenc prózát. A honismeret Kovács István esszéjét közli, aki Poznan és Lengyelország 1956-járól ír. Gaucsík István a kisebbség gazdasági helyzetét elemzi tanulmányában a hontalanság éveiben. A Barangoló rovat Kenyába kalauzol, s a Halotti beszéd őrizőhelyeinek templomait mutatja be. Böröndi Lajos a Kortárs Képzőművészeti Panorámát mutatja be, míg Karczagi Endre a Mosonmagyaróvári Fotóegyesület szenci kiállítása kapcsán az óvári fotósokat.

Ismét recenziókkal zár a lap, Böröndi Lajos verseskötete mellett Mezey László Miklós prózakötetéről, Burda Zsuzsa regényéről és Z. Német István gyermekkötetéről találhatnak elemzést a folyóirat olvasói.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házi tojás a húsvéti asztalra

Húsvétra már házi tojás is került az ünnepi asztalra a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthonában, miután húsz tyúkkal gazdagodott az intézmény. Tovább olvasom