Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Csatornabűz csőcsere miatt

Mosonmagyaróvár - A ’48-as tér nyárfáinak gyökerei szinte teljesen benőtték a Malom-ági Lajtából a Vár-tavat tápláló vezetéket. A cső kicserélésének idejére – várhatóan jövő hét végéig – nem lesz víz a Malom-csatornában.
Néhány napja szinte teljesen eltűnt a víz a mosonmagyaróvári Malom-ági Lajtából. A víz nélküli mederből áradó olykor erős bűz alkalmanként beborítja az egész magyaróvári belvárost. A „szárazság" várhatóan még másfél hétig marad, ugyanis legalább eddig tart még, mire a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. szakemberei végeznek a ’48-as téren folyó munkálatokkal.

Láng István ügyvezető lapunknak elmondta: a Malom-csatorna vizét azért kellett leengedni, mert kicserélik a Vár-tavat tápláló vezetéket. A ’48-as tér alatt húzódó cső az elmúlt évtizedek alatt szinte teljesen eltömődött. Az itteni nyárfák gyökerei belenőttek, s szinte teljesen elzárják a víz útját. A VÜF szakemberei kiássák és kicserélik a mintegy négy méter mélyen lévő vezetéket. A munkálatokat ideje alatt nem engednek vizet a Malom-ági Lajtába. A csőcsere várhatóan a jövő hét végéig tart, ám a mederből áradó bűz enyhítése érdekében a tervek szerint addig még egy alkalommal átöblítik a csatornát.

A most folyó munkálatok végeztével a VÜF Kft. teljes egészében felújítja a ’48-as teret. Mintegy másfél millió forintból kicserélik a növényzetet, új padokat helyeznek ki és új járdát is építenek.

Méhes Ákos

Olvasóink írták

  • 1. Orbán Tamás 2007. november 05. 19:28
    „Az igért egy hét helyett sajnos már három hét telt el. Féllő hogy a csatorna csere nem készül el ebben az évben, hiszen rövidesn fagyosra fordul az időjárás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebzárlat és legeltetési tilalom Mosonmagyaróváron

A rókák veszettség elleni immunizálása érdekében a napokban szórják ki a szükséges vakcinát. Tovább olvasom