Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Családdal és munkával teljes az élete

Egy családorvosnak a betegeit nemcsak testileg, hanem lelkileg is gyógyítania kell – vallja dr. Antal-Varga Dóra, aki kétgyermekes édesanyaként júliustól veszi át a 4-es számú háziorvosi körzetet Mosonmagyaróváron.
Júliustól Mosonmagyaróvár legfiatalabb családorvosa fogadja a négyes háziorvosi körzetben élő pácienseket. Dr. Zsolnai István halála után üresedett meg a praxis és vette át a harmincéves doktornő.

– Tizenhat éves gimnazistaként a Drog-Pont meghívására látogatott el az iskolába egy neves pszichiáter, akinek az előadását meghallgatva már tudtam, milyen pályán kell készülnöm. Budapesti orvostanhallgatóként döntöttem el, hogy pszichiáter helyett háziorvosnak kell lennem. Így ugyanis lehetőségem és időm is van megismerni a beteget és családját. Az embert egészben látni, több generációt gyógyítani a családon belül – meséli dr. Antal-Varga Dóra, aki maga hozza fel a sokat hangoztatott témát: miért is maradt itthon, és nem egy jobb jövedelemmel kecsegtető külföldi állást választott.

– Egyetemistaként nyelvtanulás miatt fél évet tölthettem Los Angelesben. A honvágy mellett furcsa érzéssel töltött el, hogy nem jönnek szembe ismerősök az emberrel. Mosonmagyaróváron születtem, ahol az egyetemi évektől eltekintve a kezdetektől élek. Így itt is képzelem el a jövőmet, ide köt a családom, a barátaim – fejti ki a háziorvos.

Dr. Antal-Varga Dóra két kisgyermek édesanyja, az ötéves Simoné és a másfél éves Rózáé.
Dr. Antal-Varga Dóra két kisgyermek édesanyja, az ötéves Simoné és a másfél éves Rózáé.

Fiatal házasként a doktornő olyan otthont teremtett párjával a majoroki városrészben, ahol a családi fészek és a rendelő is megfér egymás mellett.

– Ettől a hónaptól a Kühne- gyári rendelőben – melyet felújítanak – fogadom a pácienseket délelőtt nyolc és tizenegy óra között, a 215-386-os telefonszámon lehet időpontot kérni. Elődöm asszisztensei közül Nagykutasi Józsefné Gabi nyugdíjba megy, míg Nagy Jánosné Erika nővér továbbra is segíti munkámat. Ő ismeri a körzethez tartozókat. Szeptembertől módosul az időbeosztás, ugyanis a majoroki rendelő is megnyílik. Mosonban ezt követően hétköznap nyolc és tíz óra között rendelek, míg Majorokban délelőtt tizenegy és délután két óra között érnek el hétköznap szerda kivételével, amikor délután három és hat óra között – hívta fel a figyelmet az új doktor.
Dr. Antal-Varga Dóra szerint nincs az őt megillető helyen a háziorvosi szakma, holott sok beteg sorsa itt dől el.

– A szakmán belül a legsokrétűbb tudással nekünk, háziorvosoknak kell rendelkeznünk. A sebkötözéstől a belgyógyászaton át a szemészetig sok mindenhez kell értenünk – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Senki sem kifogásolta a bányanyitást

Ismét napirenden volt a képviselő-testületi ülésen a Kozlik-tanyán tervezett kavicsbánya nyitása. Már csak a bányakapitányság engedélye kell. Tovább olvasom