Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Csakis a kijelölt helyen!

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai idén nyáron kiemelt figyelmet fordítanak a tilosban fürdőzőkre, illetve a jet-skivel száguldozókra. A kánikula és a napokban kezdődött nyári vakáció sok embert csalogat a vízpartra.
Felvételünk illusztráció Jet-ski: Mosonmagyaróvár környékén sehol sem szabad használni.
A felhőtlen fürdőzés és csónakázás azonban számos veszélyt is rejt magában. Az elmúlt évek rendőrségi statisztikáit nézve sajnos az derül ki, hogy az emberek nem veszik komolyan a figyelmeztetéseket, a veszélyekre való felhívásokat, sőt, még a másokkal történt tragédiákat sem.
Magyarországon csupán az elmúlt két hétben közel húszan vesztették életüket fürdőzés vagy csónakázás közben.

Mosonmagyaróváron és a környékén szerencsére idén még nem történt vízi tragédia, ám az elmúlt évek ilyen jellegű statisztikái jelzés értékűek. Míg a környéken 2000-ben mindössze egyetlen ember lelte halálát a hullámok közt – alkoholos befolyásoltság alatt fürdőzött –, addig egy évvel később már öt hasonló tragédia történt, az elmúlt esztendőben pedig hatan fulladtak vízbe.

A tragédiák okai közt több esetben szerepelt a tiltott helyen való fürdőzés. Mosonmagyaróváron és környékén, a Mosoni-Duna szakaszán összesen négy helyen jelöltek ki fürdésre alkalmas szabad strandot. Ezeken a területeken a megfelelő vízminőségen túl kiszámítható és biztonságos a meder mélyülése, valamint napközben állandó felügyelet és elsősegélynyújtó hely is biztosított. Egyéb helyeken – tavakban, folyóknál – mindenütt tilos a fürdőzés. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai az előző éveknél is fokozottabban ellenőrzik a nyár folyamán a környező vízpartokat és a szabálytalankodók szigorú szankciókkal számolhatnak majd.

Idén nyáron nem úszhatják meg az ellenőrzést a Mosoni-Dunán – főként a szabad strandok környékén – „villogó" jet-skivel száguldozók sem. A jogszabályok szerint ilyen vízi járművel kizárólag erre a célra kijelölt és gondosan elkerített pályán lehet közlekedni. A környéken azonban a hatóságok sehol nem jelöltek ki effajta alkalmatosságot, így aki egy jet-ski nyergében akarja szelni a habokat, kénytelen lesz kijelölt pályát keresni magának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogással a rongálók ellen

Az ellopott virágok, megrongált síremlékek, letört keresztek nemcsak a városi temetőben, hanem a… Tovább olvasom