Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Csak három helyen ingyenes a parkolás

Sok autós nincs tisztában azzal, hogy melyik parkolókat használhatja a Karolina Kórházban kapott ingyenes jeggyel. Ezért többen kaptak már ˝Mikulás-csomagot˝.

Szinte a mosonmagyaróvári fizetőparkolás bevezetése óta visszatérő probléma a kórház körüli várakozás. Mivel meglehetősen közeli esik egymáshoz a magyaróvári belváros és a Karolina Kórház, emiatt a kórházi várakozásra fenntartott helyeket sokan nem rendeltetésszerűen használták. Miközben ügyeiket intézték, ezekben a parkolókban hagyták autóikat. Emiatt viszont akiknek kórházi teendőik miatt tényleg szükségük lett volna rájuk, nem találtak helyet itt.

– Több módszert is kipróbáltunk már az elmúlt években a probléma orvoslására, ám ezek egyike sem járt eredménnyel – mondja Tóth László, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetője. Volt, amikor teljesen ingyenessé tették a kórházi parkolókat, ám ezt sokan kihasználták. Így napközben szinte egyáltalán nem lehetett üres helyet találni itt. Ugyancsak nem hozott eredményt az a megoldás sem, amikor az olcsóbb díjzónába sorolták ezeket a helyeket. A jelenlegi rendszert néhány éve vezették be.

Most a kórházi parkolók is a legmagasabb díjzónába tartoznak, így a bevásárlók többsége nem itt várakozik. Ugyanakkor négyórás ingyenes lehetőséget biztosítanak mindazoknak, akik valamilyen vizsgálatra érkeznek. Az ehhez járó ingyenes jegyeket az intézményben három helyen lehet kérni: a rendelőintézet kartonozójánál, a kórház főbejáratánál és a Vízpart utcai rehabilitáción. A parkolási csoportvezető szerint sajnos sokszor előfordul, hogy jogtalanul ingyenes jegyet igényelnek. Ezért a kórházban adott esetben igazolást vagy beutalót is kérnek.

Tóth László hozzátette: a rendszer ugyan jól működik, de néhány félreértés gyakorta okoz gondot és bosszúságot az autósoknak. Többször előfordul, hogy pótdíjat kapnak azok, akik kitették ugyan a szélvédőjük mögé az ingyenes jegyet, ám olyan parkolóba álltak be, ahol az nem érvényes. Az ingyenes jeggyel az autósok csak három helyen parkolhatnak: a Csaba utcában, a Régi Vámház téren a kórház előtt, illetve a Vízpart utcában a rehabilitációnál lévő helyeken. A csoportvezető figyelmeztetett arra, hogy az ellenőreik csak a kijelölt három helyen fogadják el az ingyenes jegyet. Hozzátette: sajnos szombatonként nem működik ez a rendszer, akkor nincsenek szakrendelések a kórházban. Így aki az ügyeletre megy, reggel nyolctól délután kettőig jegyet kell váltania.

Olvasóink írták

  • 1. Lone_wolf.. 2013. április 29. 23:55
    „Az egész fizetőparkolás egy nagy mocskos szemétség.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lipót - ˝A képviselőkkel hajlandók lennénk békülni˝

Tóth József Péter polgármester ˝A viszály a másik oldalról˝ című írásunk nyomán ismét szót kért. Tovább olvasom