Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Csak a járdaépítőknek lesz ingyenes a hulladéklerakás

A településen már a kilencvenes évek közepétől működik a hulladékudvar, ahol lehetőség nyílik a szelektív szemétgyűjtésre. Jövő hónaptól az eddig ingyenes szolgáltatásért viszont fizetni kell. Bár az önkormányzatnak egy köbméter hulladék elszállítása négyezer forintba kerül, a fogyasztóktól 3300 forintot kérnek majd júniustól.
A kedden és szombaton nyitva tartó lerakóban a díj alól az mentesül, aki ingatlana előtt járdát épít, hozzájárulva ezzel a község infrastruktúrájának fejlesztéséhez. Így a régi járda feltöréséből származó hulladék elhelyezése ingyenes.
A darnózseli lakók megszokták már a szelektív hulladékgyűjtést, nem is jellemző az illegális szemétlerakás. Viszont arra többször is volt példa, hogy máshonnan szállítják ide a lomokat, és a falu határában erdősávokat, árokpartokat szemetelnek be velük.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. május 28. 09:06
    „Ki itt a "fogyasztó? No és itt is kreáltak olyan rendeletet ,aki nem fogyaszt annak letömik a torkán a díjjat? Mert az "okos képviselők" azt is megkreálták már elég régen, hogy aki nem termel szemetet és nem is veszi igénybe az el nem szállitást azzaol is fizettenek díjat a rendeleteik alapján! Hogy senki nem dolgozik meg e dijért az mellékes! Lényeg a lakósság kizsebelése akkor is, ha nem termerl szemetet, de hogy fogyasz e az már kérdés! Igaz hoznak be külföldről különféle moslékot, ha erre is lehet gondolni a "fogyasztást" illetően!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebukott csempészek, okmányok nélküli albánok

Hegyeshalom - Huszonhét illegálisan hazánkban tartózkodó albán állampolgárt és négy embercsempészt… Tovább olvasom