Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Clinton is részt vehet a diákok temetésén

Dóra és Szabolcs holtteste várhatóan ma érkezik haza: a lányt csütörtökön, a fiút pénteken helyezik örök nyugalomra.

A New York-i ügyvéd, Rónai Péter megerősítette: a polgári peres eljárás jövő héten kezdődik.

Sok kérdésre keresünk választ az eljárás során – hangsúlyozta a Delaware folyón július 7-én tragikus körülmények között balesetet szenvedett áldozatokat képviselő New York-i ügyvéd, Rónai Péter.

Hozzátette: ez az ügy nem a pénzről szól, a gyerekeket visszahozni az élők sorába már nem tudják, hanem arról, hogy mielőbb fény derüljön a baleset pontos körülményeire. A jogász megerősítette, hogy Dóra és Szabolcs holttestét ma szállítják haza.


Szabolcs szobája: Az amerikai lapok továbbra is rendszeresen foglalkoznak a tragédia áldozataival.
Szabolcs szobája: Az amerikai lapok továbbra is rendszeresen foglalkoznak a tragédia áldozataival.


Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere elmondta: a lány családja segítséget kért – és kapott – a temetés megszervezésében.

Dórát csütörtökön délután 4 órakor az óvári temetőben helyezik örök nyugalomra. Kiss Miklós lelkész evangélikus szertartás szerint búcsúztatja, Schadenberger Péter és Bérci Csaba a Theatrum ad Flexum nevében, dr. Hansági Károly, a Kossuth-gimnázium igazgatója a város és az iskola nevében emlékezik. A város a közterület-felügyelők támogatását kérte a végtisztesség lebonyolításában. Szabolcstól családtagjai, hozzátartozói, barátai pénteken délután 5 órakor vehetnek búcsút a jánossomorjai temetőben. A katolikus szertartást Czank Vilmos atya mutatja be.

A temetésen jelen lesz Rónai Péter ügyvéd is, aki – elmondása szerint – anyagilag is támogatni szeretné a temetkezési szertartást.

– Bill Clintonnal utaztam a repülőgépen Bécsbe, és beszéltem vele erről az ügyről. Az exelnök tudott a két magyarországi diák tragédiájáról, sajnálja a történteket, és mélységes együttérzését fejezte ki az elhunytak családtagjainak – árulta el. Szerinte sok az eddig megválaszolatlan kérdés az ügy körül. A jövő héten kezdődő tárgyalás során ezeket kell majd kideríteniük. Mi történt pontosan? Működött-e a hajókürt? Műszakilag mennyire volt biztonságos a philadelphiai városnéző vízibusz?
Philadelphiában, New Yorkban és Magyarországon egyaránt tevékenykedik az ügy részleteinek feltárásában az ügyvédekből álló csapat. Rónai elmondása szerint a kapitányt képviselő ügyvéddel nemrég álltak szemben a bíróságon egy másik ügyben, akkor már nyertek ellene. Az uszály tolóhajóját irányító első tiszt ügyvédje javaslatára nem nyilatkozik, ami tovább akadályozza a baleset körülményeinek feltárását. ˝Vajon miért nem akarja elmondani, mi történt, fél?˝ Hozzátette: ebben az ügyben sok ember hibázhatott. 

Az exelnök is részt vehet a temetésen
Bill Clinton, nem tartja kizártnak, hogy az ausztriai konferenciáról ideutazik a diákok temetésére. Az sem elképzelhetetlen, hogy a politikus meglátogatja a két diák családját - írta a borsonline.huPortálunk megkereste az elhunytak családtagjait: mindketten jogi képviselőjükhöz irányítottak bennünket.

Dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár alpolgármestere elmondta: az érintett szülők és gyerekek számára az önkormányzat fizeti a pszichológust a tragédia, a temetés traumája feldolgozására, de az iskolakezdéskor is segítségükre lesz a szakember majd a diáktársaknak. Az önkormányzat abban is támogatást nyújtott, hogy a balesetet túlélők megsérült okmányainak pótlását soron kívül tudták intézni.

Olvasóink írták

 • 20. dörmi 2010. július 22. 09:29
  „Ahogy egy csomó kíváncsi ember is ott lesz,akiknek nem számít a gyász,az együttérzés,csupán bámészkodni akarnak.Mikor Nemes Krisztiánt temették,sajnos nagyon közelről tapasztaltam az ilyen emberek butaságát.A szertartás alatt megjegyzéseket tettek,lökdösődtek,hogy jobban lássák az idegen katonákat,a honvédelmi minisztert,végig beszélgettek.Nem lenne szabad a más fájdalmán csámcsogni.A kisalföld bulvárosodik.Aljas dolog ilyen hírrel még több bámészkodót odacsábítani.Részvétem a gyászolóknak.”
 • 19. Jánosi 2010. július 21. 20:32
  „Egy ilyen "hír" után szinte biztos, hogy tiszteletben tartják a család kérését ugye?
  Az összes médiahiéna ott lesz a temetéseken. Gyomorforgató!

  Részvét a családoknak.”
 • 18. gig 2010. július 21. 09:25
  „Miután a család nyomatékosan kérte a nyilvánosság kizárását, nyilván helyénvaló dolog megírni a helyszínt és az időpontot. Ahogy az is nyilvánvaló, hogy a kérésnek eleget téve nyilván nem lesz ott kisalföldes fotós és újságró a temetéseken.

  De lehet, hogy tévedek.”
 • 17. tati 2010. július 21. 08:36
  „ja kérem,a BORS,az a bors....
  meg is érdemli,aki azt olvassa!
  még jobban,aki átveszi a bugyuta fröcsögő bulvár baromságaikat.
  mi van,itt nincs semmi ötlete az újságíróinknak?”
 • 16. máris 2010. július 21. 08:09
  „SZÓ SINCS ARRÓL, HOGY CLINTON IS A TEMETÉSEN LESZ !!! EZ VAJON MÉRT VOLT JÓ ANNAK AKI EZT ÍRTA ???”
 • 15. Vallaloid 2010. július 21. 06:19
  „De Ha már kötözködöm, igy le merem fogadni, hogy együtt utazott a két ügyvéd, csak egyik helyen a férj, másik helyen a feleség nyilatkozott, vagy csak csavartak rajta egyet!”
 • 14. omm 2010. július 21. 00:10
  „Ha side by side kép lesz a temetésről a kezdőlapon, mint a véres láncfűrészről igérem nem jövök ide többet. Aztán tőlem lehet Clinton a temetésen, már annyira undorító, szenzációhajhász módon áll az oldal az >>esethez<<.”
 • 13. zeta62 2010. július 20. 20:15
  „10. Vallaloid 2010.07.20. 16:11
  Nem kötözködöm, de meglehet, hogy együtt utazott Clintonnal,

  A Bors szerint a felesége utazott együtt Clintonnal... :)”
 • 12. NaLa 2010. július 20. 18:22
  „Már itthon vannak...nyugodjanak békében mindketten!”
 • 11. lolita 2010. július 20. 17:14
  „Elöttem hozzaszolonak igaza van amugy a lenyegen nem valtoztat az ugy,mindnki azt ir amit akar.Amire az ember kivancsi mikepp,es hogyan törtent az eset.”
 • 10. Vallaloid 2010. július 20. 16:11
  „Nem kötözködöm, de meglehet, hogy együtt utazott Clintonnal, mert az ex-elnök Bécsbe tartozkodtt, vagy talán még itt is van, nem tudom! Whoopi Goldberg-gel részt vettek egy nagyszabású rendezvényen!
  Ez persze nem azt jelenti, hogy együtt utaztak, de van rá esély, nem!
  Nem hinném, hogy ilyen nevekkel dobáloznak csak úgy!”
 • 9. ejmiakő 2010. július 20. 15:04
  „Ez az ügyvéd amúgy kicsit sokat gondol magáról, én abban sem lennék biztos, hogy Clintonnal együtt utazott....
  Undorító ez az egész felhajtás a média részéről. Nem nagyon ismerik az a szót, hogy kegyelet.”
 • 8. viperetta335 2010. július 20. 14:55
  „Azért nem kellene a családokat ostorozni,mert peer lesz.Ők is tudják,hogy a gyereküket a kártérítés nem adja vissza,és nem is valószínű,hogy Hawaira utaznának belőle.De a pernek el kell indulnia, és nem a magyar jogrend szerint fog zajlani,úgyhogy ebbe sok beleszólásuk nincsen.Az uszályon felelőtlenek voltak valakik,és Amerikában ezért azonnal fejek hullanak és feleni kell,nem élni világukat tovább,mint nálunk.Szidhatjuk az amerikai társadalmat,de tény,hogy az ő hadseregük egyetlen emberért is elmegy akárhova,és biztos vagyok abban,hogy komoly összegű kártérítést fognak megítélni a két fiatal életért.”
 • 7. tittina 2010. július 20. 13:21
  „Tényleg békén kellene hagyni már a családokat, hogy ne mindehol ezzel kelljen szembetalálkozniuk. Talán így a többi diák is előbb feldolgozná a történteket. Nagyon sajnálom, és mélyen együttérzek velük...de azt hozzáteszem, hogy ha velem ilyen történne, azért 2 nap múlva nem azt számolgatnám hogy mennyit fogok kapni kártérítést, kit hogyan pereljek be....”
 • 6. buggyant 2010. július 20. 12:30
  „ez meg átveszi....”
 • 5. hszilard 2010. július 20. 12:11
  „Meg kell nézni melyik "újság" írta.....
  Részvétem a családoknak!”
 • 4. kiscic 2010. július 20. 11:34
  „Ez kezd most már tényleg kicsit gusztustalan lenni...
  Rendben, írják meg, mikor lesz a temetés és kész. Ennyi.
  Ne csináljuk már pletykarovatot belőle, légyszi!”
 • 3. MTT 2010. július 20. 11:09
  „Ez a kis "sztori" nem illik a gyász hangulatához, a méltósággal kivitelezett temetésből média pankrációt akarnak csinálni??? MINEK? Hagyjuk a családokat a gyászukban, nem kell a bulvár.”
 • 2. tricse 2010. július 20. 10:30
  „Ott van középen a keretben külön,de ettől függetlenül már megint a médiát kell ostoroznom ugyanis ha tényleg megjelenne az exelnök arról csak utólag szabadna tudósítani! Szégyentelen dolog médiacirkuszt csinálni egy ilyen szomorú eseményből!
  Részvétem a családoknak!”
 • 1. tati 2010. július 20. 10:10
  „persze,meg a Dalai Láma is.
  Gusztustalan a cím már megint....egy mondat sincs arról,hogy az ex elnök mondott olyat hogy részt óhajtana venni a temetésen.
  szégyellje magát a szenzációhajhász újságíró megint!
  nyugodjanak békében!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpádsávos zászló a bezenyei községházán

Árpádsávos zászlót tűztek ki pár hete a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenye polgármesteri hivatalának… Tovább olvasom