Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Civilek: „Hiányoznak a konkrétumok”

A Civil Fórum Mosonmagyaróvárért Egyesület sajtótájékoztatón értékel- te az önkormányzati képviselő-tes- tület legutóbbi ülésén történteket.
Nagy Sándor, az egyesület önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: az egyesület üdvözli az együttműködési megállapodást az önkormányzat és a helyi egyetemi kar között, annál is inkább, mivel a város tavaly elkészített jövőképében a három pillér egyike az egyetem. A képviselő úgy véli azonban, hiányoznak a megállapodásból a konkrét elképzelések.

Az általános iskolai körzetek megállapításáról szóló előterjesztés a Civil Fórum szerint csak látszólag kis súlyú, valójában nagy hatással lehet az intézmények sorsára. Az eredeti elképzelésekben a Haller-iskola esetében az előterjesztés kidolgozói nem vették figyelembe az iskola területi körzetét. Így fordulhatott elő, hogy például Újudvar még a Haller körzetéhez tartozott, ám a Bartók-iskola tőszomszédságában lévő épületek már egy másik intézményhez. Végül a képviselői felvetések nyomán a testület korrigálta ezt a hibát. Nagy Sándor szerint ezzel biztosított, hogy a Bartók-iskolában is elindulhasson egy első osztály szeptemberben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki forgatja valójában a turbinákat?

Az évtizedek óta kihasználatlanul álló dunakiliti duzzasztómű zsilipjein továbbra sem működhetnek… Tovább olvasom