Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Civil Nap: standoltak a helyi közösségek

A kapcsolatfelvétel és az információáramlás elősegítése érdekében szervezett Civil Napot a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a minap a Flesch Károly Kulturális Központban. Az ötödik alkalommal megtartott rendezvény keretében adták át a Mecénás-díjakat is.
A városban működő mintegy hetven civil szervezetnek már ötödik éve biztosít bemutatkozási lehetőséget – a város és a leendő támogatók felé – a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület szervezte Civil Nap.
Az idei civil börzén tizenhat önszerveződő közösség, alapítvány, egyesület állított standot. A résztvevők tevékenységük ismertetésén túl betekinthettek a hasonló szervezetek munkájába is. A szervezők idén először versenyre hívták a kiállítókat.

A zsűri döntése alapján a legjobb standot a Kertészek és Kertbarátok Egyesülete építette. A civil börzén nagy érdeklődés kísérte az egészségügyi szűrővizsgálatokat is. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakemberei ingyenesen mérték az érdeklődők vérnyomását, koleszterin- és vércukorszintjét.

A rendezvény szakmai programjai keretében a Nemzeti Civil Alapprogram pályázati lehetőségeit és feltételeit ismerhették meg az érdeklődők, illetve a Mosonmagyaróvár testvérvárosában, a szlovákiai Somorján működő Fórum Információs Központ mutatta be tevékenységét. A szakmai beszélgetések során szó esett a Mosonmagyaróvári Civil Szervezetek Szövetségének létrehozásáról is. A szövetség összefogná és közös érdekképviseletet biztosítana a városban működő civil szerveződéseknek.

A Civil Nap keretében adták át az egyesület által alapított Mecénás-díjat is, amit a kuratórium döntése alapján ítéltek oda azoknak, akik az elmúlt évben a lehetőségeikhez mérten kimagaslóan támogatták a helyi önszerveződő közösségeket. Az idei fődíjat a Halászi Takarékszövetkezet kapta, különdíjjal pedig az Aqua Kft.-t és Tánczos Lóránt vállalkozót jutalmazták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lesz az igazi haszonélvező?

A szlovákiai Doborgaz határába tervezett törpeerőműre építési jogot szerzett három önkormányzat… Tovább olvasom